Autors: BNN

Lai gan advokāts Olavs Cers, visticamāk, pārstāv Aivara Lemberga ģimenes locekļu intereses dažādās tiesvedībās, viņš joprojām sniedz advokāta pakalpojumus Ventspils Brīvostas pārvaldē (VBP), kas atrodas Satiksmes ministrijas (SM) pārvaldībā. Advokāta senā sadarbība ar Lembergu rada aizdomas, ka pašlaik Cers caur ministriju drīzāk īsteno Lemberga, nevis valsts intereses. Taču par spīti ASV sankcijām Satiksmes ministrija nepārtrauc jebkādas saistības ar advokātu, kurš, iespējams, pārstāv sankcionēto Lembergu.

Ziņu portāla rīcībā nonācis iesniegums, kurā teikts, kā zvērināti advokāti Olavs Cers un Jānis Jurkāns ir Lemberga un viņa ģimenes locekļu intereses pārstāvoši advokāti tiesvedībās, turklāt jau ilgus gadus.

Kā norāda iesnieguma autori, ir acīmredzams pamats bažām par to, ka, rīkojoties uz VBP un SM izdotu pilnvaru pamata, minētie advokāti vienlaicīgi palīdz Lembergam īstenot viņa intereses, turklāt dara to, izmantojot VBP un SM izsniegtos pilnvarojumus un resursus.

Neskatoties uz Latvijas Valsts centieniem padarīt VBP neatkarīgu no Lemberga ietekmes, tas nav iespējams, jo abi kungi par VBP piesaistītajiem advokātiem ir kļuvuši tieši laikā, kad Aivars Lembergs īstenoja faktisko kontroli pār VBP, kā arī formāli viņus ir nolīdzis no VBP pārvaldnieka amata atstādinātais Imants Sarmulis, skaidrots iesniegumā.

Ar pilnu ziņas materiālu var iepazīties šeit. 

Foto: Unplash.com

youtube icon
Abonēt youtube