Paula Stradiņa Klīniskā universitātes slimnīca izsaka sirsnīgu pateicību katram, kurš atsaucās lūgumam ziedot asinis un nebija vienaldzīgs.

Paldies katram, kurš padeva šo aicinājumu tālāk. Aizvadītajā diennaktī Rīgā atsaucās 40, bet visā Latvijā kopā 70 donori, un ir zināms, ka šodien cilvēki turpinās nākt.

Jāmin, ka aizvadītajā dienā slimnīca lūdza atsaukties 0– grupas asiņu donoriem, jo kāds pacients tika gatavots sarežģītai operācijai, taču to nevarēja veikt, jo Valsts asinsdonoru centra krājumā nebija pietiekami daudz 0– grupas asiņu.

“Mūsu slimnīcā minētā operācija ir notikusi un pacienta stāvoklis ir stabils, taču mēs ļoti aicinām turpināt nodot asinis, jo ne tikai pie mums vēl ir pacienti, kuriem nepieciešama palīdzība, bet arī Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca un citviet,” aicina slimnīcas pārstāvji.

Joprojām Valsts asinsdonoru centrs krājumi izsīkts un ir nepieciešamas visu grupu asinis, tāpēc ikviens arī turpmāk aicināts, ja vien veselības stāvoklis atļauj, doties uz jebkuru Valsts asinsdonoru centrs ziedošanas punktu un palīdzēt glābt dzīvības.

Vietu saraksts pieejams ŠEIT.

Neskaidrību gadījumā par veselības stāvokļa atbilstību, vispirms zvanīt uz VADC bezmaksas tālruni: 8000 0003.

Foto: Unplash.com

youtube icon
Abonēt youtube