Būvniecības izmaksas šī gada septembrī, salīdzinot ar 2019.gada septembri, pieaugušas par 0,7%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati. 

Strādnieku darba samaksa palielinājās par 7,4%, mašīnu un mehānismu uzturēšanas un ekspluatācijas izmaksas – par 0,6%, savukārt būvmateriālu cenas samazinājās par 2,1%.

2020.gada septembrī, salīdzinot ar augustu, būvniecības izmaksu līmenis Latvijā samazinājās par 0,5%. Būvmateriālu cenas samazinājās par 0,7%, strādnieku darba samaksa – par 0,5%, bet mašīnu un mehānismu uzturēšanas un ekspluatācijas izmaksas nemainījās.

Septembrī būvniecības izmaksu vidējo līmeni visvairāk ietekmēja cenu samazinājums smiltīm, kā arī metāla konstrukcijām un sīkajiem metāla izstrādājumiem.

2020.gada 3.ceturksnī, salīdzinot ar 2.ceturksni, kopējais būvniecības izmaksu līmenis palielinājās par 0,1%. Strādnieku darba samaksa palielinājās par 1,1%, mašīnu un mehānismu uzturēšanas un ekspluatācijas izmaksas pieauga par 0,4%, savukārt būvmateriālu cenas samazinājās par 0,6%.

2020.gada 3.ceturksnī, salīdzinot ar 2019.gada 3.ceturksni, kopējais būvniecības izmaksu līmenis pieauga par 0,9%. Strādnieku darba samaksa palielinājās par 7,4%, mašīnu un mehānismu uzturēšanas un ekspluatācijas izmaksas pieauga par 0,5%, savukārt būvmateriālu cenas samazinājās par 1,6%.

Foto: Unplash.com

youtube icon
Abonēt youtube