Saistībā infekciju slimības COVID-19 gadījumu skaita pieaugumu visā valstī, palielinās arī testēšanas apjomi, laboratorijas ir noslogotas un rindas šobrīd veidojas garākas. Iedzīvotāji, kuri pieteikušies testam, bet tomēr kādu apstākļu dēļ testu neveiks, aicināti atteikt testa veikšanu.

Liepājas COVID-19 testa punktā Brīvības ielā 95, kur paraugu ņemšanu veic Centrālajā laboratorijā, pēdējās nedēļas laikā dienā aptuveni tiek plānoti 65 testi, taču vidēji 12 personas dienā uz testu neatnāk, tādējādi lieki pagarinot rindu tiem, kuriem tiešām nepieciešams veikt testu.

Liepājā un visā Latvijā pieaugot ar COVID-19 inficēto skaitam, savlaicīga testēšana ir ļoti būtiska, tādēļ aicinām iedzīvotājus būt solidāriem un atbildīgiem.

Atgādinām, ka šobrīd testam var pieteikties ar ģimenes ārsta nosūtījumu, zvanot uz tālruni 8303 (darba dienās: 8.00-20.00, sestdienās un svētku dienās: 9.00-15.00, svētdienās: 9.00-12.00). Tālruņa numuru 8303 apkalpo Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīca un piedāvā klientam tuvāko (ērtāk sasniedzamo) un iespējami ātrāko pieraksta laiku COVID-19 testa veikšanai. Zvanot pa šo tālruni, netiek sniegtas nekāda veida konsultācijas – personu tikai pieraksta uz testa veikšanu.

Jāmin, ka Liepājā pēdējo divu nedēļu laikā ir konstatēti 76 jauni COVID-19 saslimšanas gadījumi, tas ir straujākais inficēšanās gadījumu pieaugums kopš šī gada marta, kad tika konstatēta pirmā saslimšana Liepājas pilsētā. Saskaņā ar Slimību profilakses un kontroles centra sniegto informāciju, daļai no inficētajiem nevar izsekot saslimšanas avotu.

Foto: Unplash.com

youtube icon
Abonēt youtube