Naktī uz trešdienu, no 11.novembra pulksten 2.00 līdz 5.00, plānota Ūdens stacijas “Daugava” elektrosadales punkta pārbūves rezultātā izveidotās modernizētās automātikas un vadības sistēmas pārbaude. Tās laikā tiks atslēgta elektroapgāde Ūdens stacijai “Daugava” un tās otrā pacēluma sūkņu stacijai, kas tiks atjaunota pēc dīzeļģeneratora darbības uzsākšanas un nepieciešamo jaudas parametru sasniegšanas.

Ūdensapgādes pārtraukums klientiem šo darbību laikā netiek plānots – ūdens padeves pārtraukums ilgs tikai no 30 sekundēm līdz 1 minūtei, taču šīs pārbaudes laikā iespējamas ūdens padeves hidrauliskās svārstības un spiediena samazināšanās. Līdz ar to iespējams ūdens uzduļķojums cauruļvados, kas varētu skart Daugavas kreisā krasta un centra apkaimes klientus, informē SIA “Rīgas Ūdens”.

Vienlaikus teikts, ka elektrosadales punkta pārbūves rezultātā ir būtiski uzlabota Ūdens stacijas “Daugava” elektroapgādes drošība, kas ir īpaši aktuāli neplānotu elektroenerģijas pārtraukumu gadījumos.

Tāpat jāpiemin, ka sakarā ar valstī izsludināto ārkārtējo situāciju, no 9.novembra SIA “Rīgas ūdens” Klientu apkalpošanas centrā Brīvības ielā 49/53 apmeklētāji tiks pieņemti tikai pēc iepriekšēja pieraksta. Pierakstīties apmeklējumam var, zvanot pa tālruni 8000 21 22.

Šāda kārtība noteikta, jo 6.novembrī pieņemtais Ministru kabineta lēmums paredz, ka valsts un pašvaldību iestādēs pakalpojumi no 9.novembra tiek nodrošināti attālināti vai pēc pieraksta. Lai mazinātu COVID-19 izplatības risku un pasargātu Klientu apkalpošanas centru darbiniekus un klientus, SIA “Rīgas ūdens” aicina izvērtēt Klientu centra apmeklējuma nepieciešamību. Ja uz to tomēr jādodas, klientiem obligāti jālieto mutes un deguna aizsegs.

Foto: Unplash.com

youtube icon
Abonēt youtube