Foto: Unplash.com

Tuvākajās dienās gaiss kļūs mitrāks un pakāpeniski arī siltāks. Jau gaidāmajā naktī Latviju sasniegs plaša nokrišņu zona, kā arī nedēļas nogalē un nākamajā darba nedēļā lielā daļā valsts teritorijas ik pa laikam gaidāmi nokrišņi, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Piektdien. 11.decembrī, debesis aizklās mākoņi un no nakts vidus teritorijas lielākajā daļā pa laikam gaidāmi nokrišņi – sniegs, slapjš sniegs, kā arī sasalstošs lietus.

Satiksmes dalībniekiem ir jāievēro īpaša piesardzība, jo daudzviet uz ceļiem veidosies apledojums.

Nakts vēl gaidāma auksta un gaisa temperatūra būs -4…-8° robežās, Kurzemes piekrastē -1…-4°, bet dienā jau lielā daļā valsts teritorijas tā būs ap 0°.

Naktī uz sestdienu daudzviet būs lietus, slapjš sniegs, austrumos arī sasalstošs lietus, bet dienā nokrišņi gaidāmi vairs tikai Latvijas dienvidrietumos. Gan naktī, gan dienā valsts austrumu daļā saglabāsies sals un temperatūra būs -1…-5°, bet rietumos tā būs ap 0°, vienīgi piekrastē būs vēl par kādu grādu siltāks.

Svētdien būs apmācies laiks un dienas laikā teritorijas lielākajā daļā pa laikam snigs,  izveidosies  arī vairāku centimetru bieza sniega sega – visvairāk tā būs valsts austrumos, kur tā sasniegs 5-6 centimetrus. Nedēļas nogalē pūtīs lēns līdz mērens dienvidaustrumu, austrumu vējš.

Nākamajā darba nedēļā gaisa temperatūra gan naktīs, gan dienā visā Latvijā caurmērā būs -1…+4° robežās. Vairāk nokrišņi – galvenokārt sniega un slapja sniega formā – būs gaidāmi pirmdien un trešdien, kad tie būs lielā daļā valsts teritorijas, bet pārējās dienās nokrišņi skars vien atsevišķas vietas. Dominēs lēns līdz mērens austrumu, dienvidaustrumu vējš.

youtube icon
Abonēt youtube