Foto: Flickr.com

2021.gada janvārī lidostā Rīga apkalpoti vien nedaudz vairāk nekā 50 tūkstoši pasažieru, kas ir par 90,4% mazāk ceļotāju nekā gadu iepriekš, liecina operatīvie dati par lidostas darbības rezultātiem gada pirmajā mēnesī.

Pērn janvārī lidosta Rīga apkalpoja vairāk nekā pusmiljonu pasažieru, bet šogad – vien 50,4 tūkstošus. 15% no apkalpotajiem ceļotājiem lidostu Rīga izmantojuši kā tranzīta centru, lai dotos uz citiem galamērķiem.

Lielāko daļu jeb 68% no janvārī lidostā Rīga apkalpotajiem pasažieriem pārvadāja nacionālā lidsabiedrība airBaltic, nepilnus 15% – Īrijas zemo cenu aviokompānija Ryanair, bet 4,5% – Ungārijas zemo cenu lidsabiedrība Wizz Air.

Gada pirmajā mēnesī lidostā Rīga pacēlušies un nosēdušies 1 700 gaisa kuģi – par 73,9% mazāk nekā pērn janvārī. Pasažieru lidojumu apjoms sarucis par 85,2%, toties pieaudzis kravu un cita veida lidojumu skaits – attiecīgi par 49,1% un 43,3%.

Būtiski, ka par 69,2%, samazinoties ar pasažieru gaisa kuģiem pārvadāto kravu apjomam, par 13,6% sarucis arī kopējais lidostā Rīga apkalpoto kravu apjoms. Tomēr tieši ar kravas gaisa kuģiem pārvadāts uz pusi vairāk kravu nekā pagājušā gada janvārī – šādu kravu apjoms palielinājies par 53%. Kopumā gada pirmajā mēnesī lidostā Rīga apkalpoti nepilni divi tūkstoši tonnu kravu.

youtube icon
Abonēt youtube