Foto: Flickr.com/Valsts kanceleja

Otrdien, 6.aprīli, Latvija saņēmusi ražotāja Pfizer vakcīnas piegādi – 10 530 devas. Visas saņemtās vakcīnu devas tiks novirzītas vakcinācijas veikšanai līdzšinējās prioritārajās grupās – gan kā pirmās, gan jau otrās devas, informē  Veselības ministrijas Vakcinācijas projekta birojs.

Saņemtās vakcīnas var tikt izmantotas atvērto prioritāro grupu iedzīvotājiem – senioriem vecumā virs 60 gadiem, iedzīvotājiem ar hroniskām slimībām, personām, kuras vienā mājsaimniecībā aprūpē hroniski slimus bērnus un bērnus ar imūnsupresiju, personas, kuras mājās aprūpē smagi slimas personas, veselības aprūpes darbiniekiem, ilgstošas sociālās aprūpes centru darbiniekiem.

Jāatgādina par iespēju pieteikties izbraukuma vakcinācijai. Īpaši aicināti seniori vecumā virs 70 gadiem.

Tāpat jāmin, ka iedzīvotājiem ar neatgriezeniskiem funkcionāliem traucējumiem un tiem, kuri medicīnisku iemeslu dēļ nevar nokļūt ārstniecības iestādē, ir iespēja pieteikties izbraukuma vakcinācijai dzīvesvietā, lai nodrošinātu imunitāti pret Covid-19 slimību un pasargātu no smagas slimības gaitas saslimšanas gadījumā.

Iedzīvotāji vai to aprūpētāji, kuri atbilst izbraukuma vakcinācijas kritērijiem, tiek aicināti pieteikties vakcinācijai dzīvesvietā divos veidos:

– zvanot ģimenes ārstam (arī paša ģimenes ārsta proaktīvs zvans pacientam)

– zvanot 8989 (ja iedzīvotājs jau ir pieteicies vakcīnai caur manavakcina.lv vai 8989, tad atkārtoti jāsazinās pa tālruni 8989, lai norādītu izbraukuma nepieciešamību un precīzu adresi).

Veselības ministrijā uzsver – vakcinācija veido imunitāti pret Covid-19 slimību un pasargā no smagas slimības gaitas saslimšanas gadījumā. Pieredze citās valstīs, kur jau īstenota plaša sabiedrības vakcinācija, liecina, ka visas šobrīd Eiropas Savienībā reģistrētās vakcīnas uzrāda līdzvērtīgu efektivitāti, novēršot smagu Covid-19 slimības gaitu un hospitalizāciju.

Lasiet arī: Ko nozīmē antivielu esamība organismā pēc vakcinācijas? Skaidro Zāļu valsts aģentūra

youtube icon
Abonēt youtube