Ekrānšāviņš no Instagram

Hokejista Kaspara Saulieša bijusī sieva un influencere Katrīne Sauliete ar meitām devusies atpūsties un “atslēgties” no darba uz silto Ēģipti. Viņa savā Instagram kontā dalās pārdomās, vai ceļot ir droši.

Katrīne savu  publikāciju iesāk ar teikumu: “Nekas nekad nav droši, ja Tu pats sevi nesargā!”

“Atceros pirms pāris gadiem visus biedēja ar terorismu, un, tāpēc pirms ceļojumiem ieteica trīs reizes padomāt, vai doties kaut kur. Pagājušogad, kad lidoju uz Maroku, man sastāstīja šausmu stāstus, ka tūristus var vienkārši uz ielas ar nazi sagriezt un ka noteikti nedrīkst dzert svaigi spiestās sulas, jo dabūšot hepatītu,” atmiņās  dalās influencere.

“Šogad Covid visus ir apņēmis tik ļoti, ka visikdienišķāko lietu, kas Ēģiptē jāievēro un noteikti jābūt līdzi (Sorbex vai oglītes), aizmirsām, jo tagad citu slimību vai kaišu nav, kā tikai tas. Protams, kad viens no bērniem tomēr paņēma dzērienu ar ledu, sapratām ka tā bijām pārņemtas ar Covid testiem, maskām un visu, kas ar to saistīts, ka lietu ko noteikti jāņem līdzi, aizmirsām.”

“Un, protams, visas šīs lietas eksistē, bet tāpēc Tu tak pats apzinies, ko dari, cik liels ir risks, un mēģini visus šos faktorus izbēgt. Zinu, būs cilvēki, kas nosodīs, arī ar to es rēķinos. Bet varu pateikt to, ka šo vīrusu jūs varat saķer jebkur, arī Latvijā. Un pie tam, šobrīd ir tik daudz drošības pasākumu, ka skaidrs, ka piemājas veikaliņā to var saķert ātrāk,” pārdomās dalās  Sauliete.

Jāpiemin jau iepriekš ziņoto – valdībai atceļot aizliegumu starptautiskajiem pasažieru gaisa pārvadājumiem caur lidostām uz/no trešajām valstīm, Baltijas valstīs lielākais tūroperators Novatours atsācis ceļojumu organizēšanu uz Ēģiptes kūrortiem no Rīgas.

Tūroperatora Novatours vadītājs Leonīds Močeņovs jau iepriekš norādīja, ka atsaucoties uz Lietuvas un Igaunijas kolēģu sniegto informāciju, kā arī esot saziņā ar ārvalstu partneriem, ir secināms, ka drošības situācija Ēģiptē ir atbilstoša ceļojumu organizēšanai uz šīs valsts atpūtas kūrortiem.

Lasiet arī: Tūroperators Novatours atsāk ceļojumu organizēšanu uz Ēģiptes kūrortiem no Rīgas

Runājot par nepieciešamību veikt Covid-19 testu, Katrīne Sauliete arī raksta, ka, lidojot uz Ēģipti, dienu pirms lidojuma, taisījusi testu. “Dienu pirms lidosim mājās, mums uz viesnīcu atbrauks un taisīs testu. Atlidojot uz Latviju, vēl viens tests.”

Turpinot viņa saka: “Sanāk nedēļas laikā būsim veikušas testu trīs reizes, taču, mājās esot, ne visi skrien taisīt testus, kad parādās iesnas vai klepus, un, iespējams, pašiem to nezinot, izslimo šo vīrusu.”

Viņa arī atklāj, ka šis piedāvājums atnācis trīs dienas pirms izlidošanas: “Sapratu, lai neizdegtu no pārslodzes darbā, man jābrauc. Ēģiptes internets nepārsteidza, slikts kā vienmēr, un pastrādāt loģiski nevar, tāpēc tiešām sanāk restartēties.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Katrīne Sauliete (@queen_kachinja)

Aktīvākie sekotāji jau pauduši satraukumu, kāpēc Katrīnes dzīvesbiedrs Pēteris nav līdzi. Tad nu influencere atbild: “Mums viss ir visideālākajā kārtībā, kā jau zināt, viņš man ir pilots, un viņam ielika tieši darba reisus, un tā kā šis ceļojums nebija laicīgi plānots, tad nu esam tikai meitenes.”

Savas publikācijas nobeigumā Katrīne raksta: “Saudzējiet sevi, neļaujiet bailēm valdīt pār jums, un viss būs labi, galvenais ir pozitīvi domāt!”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Katrīne Sauliete (@queen_kachinja)

Lasiet arī: Rīta kafija sarunājas | Ceļošanas pieredze. Paradīzes baudīšana Maldīvās pandēmijas laikā

youtube icon
Abonēt youtube