Foto: Unplash.com

Ņemot vērā Latvijas iedzīvotāju lielo interesi par iespējām pasūtīt preces no trešajām valstīm (ASV, Ķīna u. c.), Omniva atgādina, ka no 1.jūlija visām precēm, arī tām, kuru vērtība ir mazāka par 22 eiro, kas saņemtas ne no Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm, tiks piemērots PVN.

“Tādēļ šobrīd ir pēdējais brīdis, lai pasūtītu sev nepieciešamās preces, piemēram, no AliExpress platformas, un tās saņemtu līdz 1.jūlijam, vēl nemaksājot PVN.”

“Sūtījumu skaita dinamika liecina, ka arvien vairāk Latvijas iedzīvotāju pasūta dažādas preces no valstīm, kas atrodas ārpus ES. Iemesli tam ir dažādi – zemākas cenas priekšrocība, preču sortimenta un specifikas mērogs u. c. Tāpat redzam, ka lielākās daļas pasūtīto preču vērtība šobrīd ir zem esošā PVN sliekšņa – 22 eiro. Tādēļ aicinām ikvienu, kas plāno veikt pirkumus trešo valstu e-komercijas platformās un vēlas vēl paspēt ietaupīt līdzekļus, savus pasūtījumus izdarīt tuvākajās dienās, jo aptuvenais piegādes laiks, piemēram, no Ķīnas, ir viens mēnesis,” norāda Omniva Biznesa attīstības vadītājs Edgars Isaks.

Omniva vienlaikus informē, ka no 1.jūlija, iegādājoties preces interneta veikalos ārpus ES, būs jāiesniedz muitas deklarācija un jāsamaksā PVN neatkarīgi no sūtījuma vērtības (pat ja preces cena ir 1 cents). Savukārt, ja sūtījuma preču vērtība pārsniegs 150 eiro, būs jāmaksā arī muitas nodoklis, kura likmi nosaka atbilstoši tarifa klasifikācijai.

“Tā kā jaunā muitošanas kārtība skars arī Omniva klientus, mēs domājam par viņu ērtībām un jau tagad strādājam pie procesa, lai arī pēc 1.jūlija nodrošinātu klientiem savlaicīgu un kvalitatīvu servisu. Proti, saņemot sūtījumu Latvijā, Omniva nosūtīs saņēmējam SMS un e-pastu par ienākošo sūtījumu, atmuitošanas un saņemšanas kārtību, kā arī instrukciju muitas deklarācijas aizpildīšanai,” uzsver E. Isaks.

youtube icon
Abonēt youtube