Foto: Ekrānšāviņš no Arstarulsmirus Instagram

Šodien, 21.maijā ar priecīgu ziņu nāk klajā mūziķis Arstarulsmirus (īstajā vārdā Gustavs Butelis), prezentējot savu jaunāko albumu “Pie zemes” ar desmit pārdomu raisošām dziesmām.

“Esmu lepns un gandarīts no visas sirds. Pēdējie septiņi mēneši bija intensīva radoša darba blīvi piepildīti, kurā biju ieniris kopā ar saviem komandas biedriem. Tas bija vienlīdz iedvesmojoši un arī izaicinoši. Un nu var atviegloti uzelpot, jo dienasgaismu ieraudzīs desmit jaunas dziesmas,” tā nedēļas sākumā rakstīja mūziķis.

Albums “Pie zemes” ir otrais no gaidāmo četru “Vēlējuma dziesmu” albumu cikla, kurā katrs no albumiem metaforiski atspoguļos kādu no četrām stihijām – ūdens, zeme, uguns, gaiss.

Otrais cikla albums veltīts zemes tematikai, dziesmu tekstos iekļaujot to simbolizējošas izpausmes un asociācijas.

Vienlaikus mūziķis oficiālās izziņošanas priekšvakarā sociālajos tīklos dalījies ar albuma noformējumu, kura bildes veidojusi talantīgā māksliniece Zane Priede. Zane ir uzņēmusies izstrādāt visu četru Vēlējuma dziesmu cikla albumu vāciņu māksliniecisko virzienu un fotogrāfijas, atklāj mūziķis.

Savukārt albuma dizaina radošo virzienu un grafisko dizainu izstrādājusi lieliskā Rūta Jumīte, kura savulaik arī izveidoja Arstarulsmirus zīmolu.

Noklausoties albuma materiālu, māksliniece Zane nākusi klajā ar ierosinājumu šādā kompozīcijā un krāsu salikumā metaforiski ilustrēt dažas no albumā pieminētajām, zemes kā stihijas, asociācijām. “Manuprāt, Zanei sanāca ļoti trāpīgi uzķert un iemūžināt bildē kopējo noskaņu,” teic Arstarulsmirus.

Iepriekš jau ziņojām, ka 16.aprīlī pirmizrādi piedzīvoja producenta un izpildītāja Arstarulsmirus (īstajā vārdā Gustavs Butelis) veikums – dziesma un video “Pa milimetram”.

Tas bija pirmais oficiālais singls no jaunā albuma “Pie zemes”.

Lasiet arī: Video: Arstarulsmirus jaunajā dziesmā nodod svarīgu vēstījumu

youtube icon
Abonēt youtube