Foto: Unplash.com

Valdība lēmusi atcelt darbības ierobežojumus lielajiem tirdzniecības centriem un ielu tirdzniecības organizēšanai, t.i., gadatirgu organizēšanai, ziņo Ekonomikas ministrija.

Vienlaikus tiek saglabāti visi drošas tirdzniecības koncepta nosacījumi.

“Beidzot tiks nodrošināti vienādi «spēles noteikumi» visiem tirgotājiem un īstenota pilnīga pāreja uz drošas iepirkšanās modeli visā tirdzniecības nozarē,” norāda Ekonomikas  ministrijas parlamentārais sekretārs Jānis Vitenbergs.

VIņš arī atzīmē: “Āra tirdzniecība un gadatirgi ir īpaši svarīgi mūsu zemniekiem, mājražotājiem un amatniekiem, kuriem šī bieži vien ir vienīgā iespēja pārdot savu produkciju. Tuvojas Jāņi, un tradicionāli šajos svētkos ir liels pieprasījums tieši pēc vietējiem, unikālajiem produktiem.”

Lasiet arī: Vakcinētie atgriezīsies dzīvē – varēs apmeklēt koncertus, bārus, sporta klubus utt.

Savukārt no šo grozījumu MK noteikumos spēkā stāšanās (plānots š.g. 3. jūnijā) līdzšinējie ierobežojumi tiek atcelts un klātienes tirdzniecību lielajos tirdzniecības centros var atsākt visi veikali, ievērojot noteiktos epidemioloģiskās drošības pasākumus.

Tāpat klātienes darbību turpinās visi pakalpojumu sniedzēji un atļauta arī distances tirdzniecībā iegādāto preču izsniegšana veikalos!

youtube icon
Abonēt youtube