Foto: Unplash.com

Velosezona jau aktīvi noris pilsētvidē, bezpeļņas organizācija Pilsēta cilvēkiem paskaidro, kad lietot zvaniņu, braucot ar velo?

Organizācijas pārstāvji min, ka Rīga vēl nav salīdzināma ar lielu daļu Rietumeiropas valstu, kurās velosipēdistiem ir nodrošināta laba infrastruktūra. Kā zināms, pa brauktuvi braukt mēdz būt bīstami, tāpēc daudzi velosipēdisti izvēlas braukt pa ietvi.

Kā jau vārds pats priekšā pasaka, “ietve” – tā ir domāta, vispirms, gājējiem. Velosipēdisti uz tās ir viesi. Tāpēc lūdzam braukt lēni un netraucējot gājējus.

Velosipēdistam, kurš pavisam mierīgi vēlas pabraukt garām un lūgt gājēju dot ceļu, organizācijas pārstāvji iesaka darīt to pašu, ko viņš darītu, ja būtu gājējs – palūgt.

“Jau sen ir zināms, ka balss ir labs instruments, lai paustu savas vajadzības. Te derēs pieklājīgs “Atvainojiet!”. Un vēl jaukāk, ja pēc tam sekos arī “Paldies!””.

Zvaniņš gājējus varētu izbiedēt, tāpēc tie vairāk priecāsies par mutisko variantu. Savukārt zvaniņu lietosim uz brauktuves vai veloinfrastruktūras! 

Lasiet arī: Velosezona ir klāt! Kas jāzina, piedaloties velosatiksmē?

youtube icon
Abonēt youtube