Foto: Unplash.com

Šis ir īstais laiks, kad iedegt gaismu, aicinot logā ielikt sirsnīgu paldies, izveidojot sirds formu no lampiņām, teic akcijas #paldiesTev izveidotāja Elizabete Mežule.

Viņa arī dalās pārdomās: “Vakarā nevarēju aizmigt, jo domāju, cik viss ir slikti. Nu, ko lai dara lietas labā? Argumentācija Facebook komentāros nepalīdz, dusmošanās vai pat ignorēšana arī nelīdz. Ik pa laikam kādam tik pasaku „paldies”, ka viņš turpina godprātīgi darīt savu darbu no visas sirds par spīti negantajiem apstākļiem. Tad nu tā pirms miega doma mani nelika mierā, līdz aizritēja līdz tam, ka pērn visi tika aicināti iznākt uz balkoniem, atvērt logus un aplaudēt mediķiem par viņu darbu. Tad nu tagad es gribu turpināt to sirds tēmu. Ar ziediem visiem būs pašvaki, taču lampiņas un/vai papīrs ikvienam mājās atradīsies.”

Aicinu ikvienu logā ielikt sirsnīgu paldies, izveidojot sirds formu no lampiņām. Var arī izmantot papīru, ziedus, plastilīnu — jebko. Ieliec savā logā kā pateicību mediķiem, policistiem, apsargiem un citiem, kuri dara savu darbu.

Akcijas iniciatore aicina visu nedēļu, no 1.–7. novembrim, logos izvietot mirdzošu paldies.

Vienlaikus ikviens aicināts dalīties ar izveidotajiem „paldies” arī sociālajos tīklos, lietojot tēmturi #paldiesTev. “Aicini piedalīties arī draugus, lai gaisma uzvar to tumsu,” raksta Elizabete.

Nobeigumā viņa iedrošina, rakstot: “Gaisma spīd tumsībā, vai ne? Kad visapkārt ir tik tumšs, es gribu būt par gaismu, kas spīd, lai kādam citam sirds iemirdzas!”

youtube icon
Abonēt youtube