Foto: Flickr.com/Autors: Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja

5.jūlijā Valsts prezidents Egils Levits piedalījās Latvijas Olimpiskās komitejas rīkotajā pasākumā, kā laikā tika atklāts Latvijas olimpiskās komandas “Tokija 2020” sastāvs startam XXXII Vasaras olimpiskajās spēlēs, kas no š. g. 23. jūlija līdz 8. augustam norisināsies Japānā, Tokijā.

Valsts prezidents sportistus sveica ar ceļavārdiem:

“Šodien mēs pavadām mūsu olimpiešus uz Tokiju, kur jūs, dārgie sportisti, olimpiskajās spēlēs pārstāvēsiet Latviju – katrs atsevišķi un visi kopā – kā Latvijas komanda!

Olimpiskā kustība aizsākās pirms 2000 gadiem hellēņu jeb grieķu pasaulē, un toreiz tā bija tikai neliela daļa no pasaules. Šodien olimpiskā kustība, kas atsākās 1896. gadā, ir patiesi globāla. Šis ir nevis finanšu kapitāla globālisms, bet cilvēku globālisms. Visā pasaulē mēs esam nepilni astoņi miljardi cilvēku, un visi mēs vairāk vai mazāk pievēršam uzmanību šim vienojošajam notikumam.

Jūs katrs savā disciplīnā piederat pie pasaules elites, un tas prasa milzīgu darbu un pašdisciplīnu, lai tur nonāktu. Tādēļ es gribu izteikt lielu pateicību Latvijas Olimpiskajai komitejai, treneriem un visiem, kuri ir iesaistīti jūsu panākumos. Tokijas olimpiādes laikā mēs Latvijā būsim kopā ar jums, līdz ar to jūs varat teikt, ka jums būs vismaz divi miljoni līdzjutēju (es ceru, ka noteikti arī vairāk).

Veiksmi Tokijā! Gaidīsim jūs atpakaļ Rīgā!”

Tika nosaukts arī Latvijas olimpiskās komandas “Tokija 2020” karognesēja vārds – Latvijas karogu olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā nesīs basketbola 3×3 komandas kapteinis Agnis Čavars.

Pašlaik Latvijas komandā Tokijā ir apstiprināti 30 sportisti 14 sporta veidos: 3×3 basketbolā; cīņā; džudo; jātnieku sportā; karatē; modernajā pieccīņā; peldēšanā; pludmales volejbolā; riteņbraukšanā (šoseja un BMX); smaiļošanā; svarcelšanā; šaušanā; tenisā; vieglatlētikā.

youtube icon
Abonēt youtube