Darba nedēļas izskaņā gaidāms stiprs sniegs, vietām veidosies apledojums un putinās, un brīvdienās Latvijā ieplūdīs aukstāka gaisa masa – termometra stabiņš noslīdēs līdz –10 grādu (pēc Celsija) atzīmei, arī dienu laikā būs auksts, visā valstī gaisa temperatūra būs zem nulles, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC).

Piektdien, 3.decembrī, daudzviet snigšana turpināsies, virs Baltijas jūras veidosies gubu mākoņi, kas vietām Kurzemē un Vidzemē nesīs stipru snigšanu. Dienā vējš pierims, bet gaisa temperatūra būs –2…+3 grādu robežās. Ceļi būs slideni!

Brīvdienās Latvijā ieplūdīs aukstāks gaiss, līdz ar to termometra stabiņš turpinās slīdēt uz leju. Sestdien vēl vietām uzsnigs, gaidāms arī sasalstošs lietus.

Vējš būs lēns līdz mērens un pūtīs no dienvidu puses, toties būs auksti – naktī valsts ziemeļaustrumos termometra stabiņš noslīdēs līdz pat –10 grādu atzīmei, bet dienā nebūs siltāks par +1…–6 grādiem, vēsta LVĢMC.

Arī svētdien vietām snigs un kļūs vēl par pāris grādiem aukstāks. Gaisa temperatūra naktī būs no –11 grādiem valsts ziemeļaustrumos līdz –2 grādiem jūras piekrastē, arī dienā nekļūs siltāks, gaisa temperatūra būs –2…–11 grādu robežās, tādēļ noteikti, dodoties ārā, ir jāsaģērbjas silti.

Saistītās tēmas: Ceļi būs slidenisniegsstipra snigšana

youtube icon
Abonēt youtube