Foto: Unplash.com

Aktualizējot nepieciešamību šķirot atkritumus, tapusi asprātīga multfilma par trīs sivēntiņiem, kuri dzīvo mūsdienās.

Kā redzams multfilmā, modernajā pasaulē sivēntiņu lielākā problēma nav lielais, ļaunais vilks, bet gan atkritumi, kuri nešķiroti un izmesti, visi vienuviet sadzīves atkritumu konteinerā rada lielus ikmēneša rēķinus.

Multfilmas pamatā ir klasiskā brāļu Grimmu pasaka, kas stāsta par trīs brāļiem – sivēntiņiem, kuru bezrūpīgo dzīvi draud izjaukt pieaugošie rēķini par atkritumu apsaimniekošanu. Gluži kā Grimmu pasakā, arī tās modernajā versijā divi no brāļiem pret situāciju izturas vieglprātīgi un necenšas būtiski mainīt savus paradumus, kamēr jaunākais brālis uzsāk cītīgi šķirot atkritumus, gūstot iespēju samazināt savu ikmēneša rēķina summu pat par 35%. Protams, multfilmas noslēgumā, saņemot kārtējo ievērojamo rēķinu par atkritumu apsaimniekošanu, arī abi pārējie brāļi nonāk pie secinājuma, ka atkritumi ir jāšķiro, jo tādā veidā var krietni ietaupīt.

Jau ziņots, ka līdz ar dabas resursu nodokļa likmes un poligona sadzīves atkritumu apglabāšanas izmaksu pieaugumu 2022.gada 1.janvārī mainīsies arī atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumu tarifi.

Lai samazinātu ikmēneša rēķinu apmēru, ko iedzīvotāji saņems, jaunajiem tarifiem stājoties spēkā, ikviens ir aicināts šķirot sadzīves atkritumus, tādējādi samazinot sadzīves atkritumu apjomu, par kura izvešanu jāmaksā atkritumu apsaimniekotājam.

Vairāk informācijas par to, kā pareizi šķirot atkritumus atradīsiet šeit: https://www.ecobaltiavide.lv/stikla-skirosana/

youtube icon
Abonēt youtube