Foto: Pexels

Kā zināms, senie latvieši īpaši piekopa svētku tradīcijas, arī svētku galdam ir liela nozīme. Senie latvieši ticēja, ka Vecgada vakarā ir daudz jāēd, lai nākamais gads būtu vareni bagāts – veiksmes un laimes pilns.

Kādiem ēdieniem tad jābūt uz svētku galda Vecgada vakarā un kāpēc?

* Zirņi, lai nebūtu jāraud;

* Skābi kāposti, lai būtu salda dzīve;

* Pīrāgi, lai būtu mājīgums un omulība;

* Āboli jāēd skaistumam;

* Pupas, lai būtu daudz bērnu;

* Bietes, lai būtu karstas asinis;

* Dzērvenes, lai sārti vaigi;

* Rutki, lai laba veselība;

* Piparkūkas, lai grezna dzīve;

* Zivis jāēd, lai būtu bagātība;

* Cūkas ribas un šņukurs, lai spēks un laime;

* Zāļu tēja ar medu, lai svētība.

Saistītās tēmas: 10 ēdienisvētku galdsVecgada vakars

youtube icon
Abonēt youtube