Foto: Publicitātes

Pirmajā februārī uz Somiju devās pirmais prāmis Stena Line jaunajā maršrutā Nīneshamna–Hanko. Prāmis Urd, kas iepriekš kursēja starp Liepāju un Travemindi, atstāja Nīneshamnas/Stokholmas Nūrvīkas ostu, informē Stena Line.

Sākotnēji Urd kursēs trīs reizes nedēļā, taču drīzumā, kad maija sākumā tam pievienosies māsas prāmis Stena Gothica, maršrutā Nīneshamna–Hanko pārvadājumi notiks katru dienu.

“Ar Urd došanos uz Somiju mēs aizpildām robu transporta tīklā. Jaunais maršruts galvenokārt ir radies dialoga ar klientiem un tirgus pieprasījuma rezultātā. Bet, lai to īstenotu, ir arī jābūt drosmei, smagam darbam, aizrautīgai komandai un stingrai apņemšanos padarīt jauno maršrutu sekmīgu. Līdz šim atsauksmes ir bijušas ļoti pozitīvas, kas liecina, ka esam pieņēmuši pareizo lēmumu,” norāda Stena Line tirdzniecības direktors Baltijas jūras ziemeļu reģionā Johans Edelmans (Johan Edelman).

Uzņēmumā norāda, ka jaunais maršruts iezīmē nākamo soli Stena Line centienos tālāk paplašināt un nostiprināt pozīcijas Baltijas jūrā. Pēdējos mēnešos Stena Line ir ieguldījis ievērojamus līdzekļus flotē, kas kuģo no Latvijas uz Vāciju un Zviedriju, kā arī kuģos, kas kursē starp Poliju un Zviedriju.

“Paplašinot tīklu līdz Somijai, Stena Line vēl vairāk pilnveido un izvērš vispilnīgāko, efektīvāko un integrētāko prāmju satiksmes tīklu Ziemeļeiropā.”

Edelmans pauž: “Tas ir tiešs, uz pārvadājumiem orientēts projekts, kura nolūks ir izveidot peldošu tiltu starp Viduszviedriju un Somijas dienvidiem. Maršrutu Nīneshamna–Hanko nodrošina uzticami kuģi un elastīgs, uz risinājumu meklēšanu orientēts personāls. Prāmja inagurācijas ceremonija ir priecīgs un atzīmēšanas vērts notikums, taču jau esam atpakaļ pie darbiem, lai strādātu pie tālākas satiksmes stabilizēšanas un īstenotu mūsu izaugsmes mērķus.”

Pirmais prāmis 1.februārī pa nakti devās uz Somijas ostu Hanko. Laiks ceļā ir 12 stundas.

Nīneshamna–Hanko ir pirmais Stena Line maršruts, kas savieno Zviedriju un kontinentālo Somiju.

Stena Line veikums, atklājot vēl vienu maršrutu no Stokholmas Nūrvīkas ostas, pierāda, cik jaunuzbūvētā osta ir svarīga ilgtspējīgai preču piegādei Zviedrijas lielākajam patērētāju reģionam. Ostai ir stabili vairākveidu pārvadājumu savienojumi ar pārējo Zviedriju gan pa autoceļiem, gan pa dzelzceļu, un tā atrodas tuvāk kuģu ceļam nekā visas citas Zviedrijas austrumu krasta ostas. Lieliski, ka mēs varam kopā augt ar vēl vienu jaunu maršrutu, šoreiz starp Zviedriju un Somiju,” vērtē Stokholmas ostas valdes priekšsēdētājs Frēdriks Lindstols.

Gan prāmja Urd, gan Stena Gothica kravas ietilpība ir 1 600 līnijmetru, un katrā ir vietas 186 pasažieriem.

Specializētā orientācija uz kravu pārvadājumiem apmierina visas Stena Line kravu pārvadājumu klientu vajadzības, vai tās būtu tradicionālās pavadītās un nepavadītās vienības, konteineri, īpašās kravas vai vairākveidu pārvadājumu vienības, kas pienāk pa dzelzceļu.

youtube icon
Abonēt youtube