Publicitātes foto

Vadošais zviedru prāmju uzņēmums ”Stena Line” oficiāli atklājis jaunu kravas pārvadājumu maršrutu Dublina-Liverpūle (Bērkenheda). Plānots, ka jaunā maršruta atklāšana vēl vairāk palielinās uzņēmuma kravu pārvadājumu apjomu pēc rekordlielā kravu apjoma, kas tika sasniegts 2023.gadā.

Pirmais prāmis jaunajā maršrutā devās ceļā no Dublinas ostas 5. termināļa ceturtdien, 15. februārī, plkst.6.30. Prāmis izbrauks no Dublinas katru dienu no rīta un dosies atpakaļceļā no Bērkenhedas 12 Quays termināļa vakarā.

Šis būs jau septītais ”Stena Line” maršruts Īrijas jūras reģionā līdztekus maršrutiem Belfāsta-Kērnraina, Belfāsta-Heišema, Belfāsta-Liverpūle, Dublina-Holiheda, Roslēra-Fišgārda un Roslēra-Šerbūra.

Pašlaik jaunajā maršrutā Dublina-Liverpūle kursēs prāmis ”Stena Horizon”, taču uzņēmums apsver iespēju pastāvīgi norīkot maršrutā prāmi, kas paredzēts tikai kravu pārvadāšanai. Jaunais maršruts sniegs klientiem, kuri izmanto kravas pārvadājumu pakalpojumus abos Īrijas jūras krastos, vēl efektīvāku un uzticamāku transporta pakalpojumu izvēles iespēju starp Īriju un Apvienoto Karalisti, informē uzņēmums.

“Mēs priecājamies atklāt mūsu jauno, ilgi gaidīto kravas pārvadājumu maršrutu no Dublinas uz Liverpūli un no Liverpūles uz Dublinu, kas nodrošina svarīgu tirdzniecības ceļu pāri Īrijas jūrai. Tagad gan no Dublinas ostas, gan no Bērkenhedas 12 Quays tiek piedāvāti divi maršruti, un mēs paplašinām savu darbību abās ostās, lai varētu efektīvāk apkalpot klientus. Pašlaik esam uz laiku norīkojuši maršruta izpildei ”Stena Horizon”, taču ceram, ka drīz varēsim apstiprināt prāmi, kas pastāvīgi kursēs šajā maršrutā un palīdzēs maksimāli palielināt kravas pārvadājumu un tirdzniecības apjomu,” uzsver ”Stena Line” izpilddirektors Niklass Mortensons (Niclas Mårtensson).

“Mums ir prieks sveikt ”Stena Line” ar jauno Dublinas-Liverpūles maršrutu, kas nodrošinās kravas pārvadājumu klientiem plašākas maršrutu izvēles iespējas Īrijas jūras šķērsošanai. Īrijas ekonomikai ir svarīgi, lai mums būtu spēcīgi, droši sakari ar Apvienoto Karalisti, un šis kravas pārvadājumu maršruts palīdz nodrošināt svarīgu tirdzniecības koridoru,” stāsta “Dublin Port Company” izpilddirektors Barijs O’Konels (Barry O’Connell).

2023.gadā ”Stena Line” parakstīja vienošanos ar “Peel Ports” par 12 Quays termināļa izmantošanu līdz 2100.gadam, tādējādi apliecinot uzņēmuma apņemšanos turpināt darbību šajā reģionā ilgtermiņā.

“Stena Line” ir viens no vadošajiem prāmju uzņēmumiem Eiropā ar 38 kuģiem un 18 maršrutiem Ziemeļeiropā, kas katru gadu nodrošina 26 000 reisu. Šis ir ģimenes uzņēmums, kas dibināts 1962. gadā. Tā galvenais birojs atrodas Gēteborgā. ”Stena Line” strādā 5900 darbinieku, un tā gada apgrozījums ir 19 miljardi Zviedrijas kronu.

Lasiet arī: Pirmais klients Lidl atvēršanu Jelgavā gaidījis kopš iepriekšējās dienas vakara

Lasiet arī: Četras zodiaka zīmes – liktenīgās sievietes, kuras vīrieši nespēj aizmirst

Lasiet arī: VIDEO | Jēkabs Rēdlihs: Man bija kauns pieņemt un atzīt, ka netieku galā

Lasiet arī: Danusevičs par LIDL desām: Doktordesa neatbilst tās standartam

Lasiet arī: Saeima uzņem Latvijas pilsonībā ukraiņu sportisti

Lasiet arī: Gaidāma smaga krīze – astroloģe atklāj, kā  mainīsies Keitas Midltones dzīve

Seko mums arī Facebook, X, Instagram un Draugiem!

Saistītās tēmas: DublinaĪrijaStena Line

youtube icon
Abonēt youtube