Foto: Pexels

Mūziķi no Latvijas, Lietuvas, Krievijas un Ukrainas vienojušies kopīgā dziesmā “Resistance” (“Pretestība”), paužot atbalstu Ukrainai tās cīņā pret Krievijas militāro agresiju, par savas valsts un visas Eiropas vērtībām un tiesībām uz brīvību, godinot Ukrainas aizstāvju drosmi un pašaizliedzību.

Mūziķi aicina ikvienu nebūt vienaldzīgiem un turpināt atbalstīt Ukrainu visos iespējamajos veidos, cik vien ilgi tas būs nepieciešams. Dziesmas autori un izpildītāji aicina arī citus māksliniekus Latvijā un citviet pasaulē radīt līdzīgus projektus, lai sabiedrības uzmanība neatslābtu un arvien tiktu rasti jauni veidi, kā palīdzēt Ukrainai un tās cilvēkiem.

Visa saņemtā atlīdzību par “Resistance” straumēšanu un izpildīšanu tiks ziedota Ukrainas atbalstam.

Dziesmas ieceres un mūzikas autore ir dziedātāja Katrīna Gupalo, kuras ģimene no tēva puses šobrīd atrodas Ukrainā. Pirmajās kara dienās viņu, kā arī daudzus citus pārņēmis izmisums, dusmas, sēras un panika. Šīs emocijas mūziķe izvēlējusies pārvērst spēkā un enerģijā, lai tās palīdzētu nepadoties un varētu darīt visu iespējamo, lai palīdzētu Ukrainai, pret kuru mīlestība ielikta jau šūpulī un nu arī dziesmā “Resistance”.

Tās vārdi ir ukraiņu, angļu un krievu valodās ar mērķi pievērst pēc iespējas plašāku sabiedrības uzmanību, saliedēt to cīņā pret agresoru, neļaujot aizmirst, cik svarīgi šobrīd ir atbalstīt Ukrainu.

Lasiet arīInformācija tiem, kuriem ir iespēja palīdzēt un kuri ir gatavi iesaistīties ziedošanas akcijā Ukrainai

Saistītās tēmas: Katrīna GupaloResistanceUkrainas atbalsts

youtube icon
Abonēt youtube