Foto: Flickr

Ņemot vērā Krievijas bruņoto spēku pastrādātos noziegumus Ukrainā, Latvija sašaurinās diplomātiskās attiecības ar Krievijas Federāciju. Par konkrētiem lēmumiem tiks paziņots pēc iekšēju procedūru pabeigšanas, mikroblogošanas vietnē Twitter paziņo ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs.

Ukraiņu karaspēkam sekojot aizejošajām iebrucēju kolonnām un atgūstot Kijivas piepilsētas, nedēļas nogalē atklātas ciliviliedzīvotāju slepkavību un masu kapu vietas. Ukrainas ģenerālprokurore Irina Venediktova pavēstījusi, ka Kijivas apgabala atbrīvotajās teritorijās atrasti kopumā 410 nogalinātu civiliedzīvotāju līķi. Krievijas puse nav noliegusi šo slepkavību faktus, taču vainojusi to pastrādāšanā “ukraiņu radikāļus”.

Video materiālā ar komentāru krievu valodā redzama situācija Bučā, kāda tā pavērusies pēc krievu spēku aiziešanas.

Bučas pilsētas mērs Anatolijs Fedoruks ziņoja, ka tās teritorijā atklāti masu kapi pie baznīcas ar 280 cilvēku līķiem, taču skaits nu jau ir ievērojami pieaudzis. Šobrīd Bučā jau atrasti 330 līdz 340 līķi, bet arī tas nav viss.

Plašāk par notikumiem par Ukrainas kara 40.dienu lasiet šeit – Ukrainas kara 40.diena: Rietumi sola sodīt Krieviju par Bučas zvērībām, Krievija veic slepenu mobilizāciju

Saistītās tēmas: Kijivasituācija BučāUkraiņu karaspēks

youtube icon
Abonēt youtube