Foto: Pixabay

“Ņemot vērā saspringto situāciju Ukrainā, cenas enerģētiskajai koksnei un bērzam uzskrējušas debesīs. Tā, piemēram, bērza koksne šobrīd maksā jau 110 eiro, kas ir vairāk nekā baļķim,” portālam Rīta kafija stāsta viens no meža īpašumu un cirsmu cenu salīdzināšanas platformas Mana meža vērtība dibinātājiem un īpašniekiem  Kārlis Vēveris.

“Turklāt šī brīža situācijā, provizoriski un sekojot līdzi aktualitātēm, baļķus pērk mazāk, jo, visticamāk, kara ietekmē atceļas projekti un pasūtījumi celtniecībā. Līdz ar to baļķim cena ir nokritusi – tostarp arī Igaunijā – un, iespējams, baļķis un skujkoks būs malkas cenā, kas pagaidām šķiet ļoti absurdi,” papildina Vēvers.

Tāpat, pēc viņa teiktā, ietekmi rada arī sankcijas pret Krieviju – to rezultātā cenas kokmateriāliem ne vien uzskrējušas debesīs, bet arī kļuvušas neprognozējamas.

“Mežsaimniecības uzņēmumiem, lai saglabātu līdzšinējos projektus, nepieciešami lielāki apgrozāmie līdzekļi. Ja cenas kāps, nozare būs pārkarsēta,” uzsver uzņēmējs.

Meža īpašumu un cirsmu cenu salīdzināšanas platforma mmv.lv, kurā meža īpašnieks var saņemt labākās cenas piedāvājumu par savu meža īpašumu vai cirsmu, ietver iespēju pievienot bezmaksas sludinājumu un pretī saņemt cenas piedāvājumu. Platforma lietotājiem sniedz iespēju noskaidrot sava meža īpašuma vērtību, pašiem nepiedaloties garajā procesā.

Saistītās tēmas: cirsmakoksneMežsmežu

youtube icon
Abonēt youtube