Foto: Pixabay

Dzīvnieku patversme Ulubele lūdz ziedot ap 600 eiro trīs labiekārtotu būru iegādei, kas nepieciešami 12 dekoratīvajām žurciņām, kas izmestas pie atkritumu konteineriem Rīgā un vēlāk nogādātas patversmē.

“Nav zināms, cik ilgu laiku 12 žurciņas pavadīja pamestas nelielā būrī. Kad nonāca Ulubelē un ņēmām ārā no būra, visas bija slapjas no urīna, jo būrī nebija pakaišu. Tikušas beidzot pie ūdens, žurciņas ne tikai padzērās no slāpēm, bet uzreiz sāka sakopt un mazgāt savus kažociņus,” Facebook vietnē raksta Ulubele.

Žurciņas atveda vakarā, tāpēc viņas ievietotas pagaidu šauros būros, kādi bija uz vietas. “Mums žurciņām trūkst piemērotu sprostu, kuros viņas varētu justies komfortabli līdz adopcijai.

Plašs ērts sprosts ar visiem labiekārtojumiem (šūpoles, iekaramie trauki, midziņas utt) izmaksā ap 200 eiro katrs. Ir nepieciešami trīs sprosti ar stikla pamatni un metāla voljēru divos stāvos. No 12 jauniņajiem četras ir meitenes un astoņi puikas, tāpēc ļoti ceram viņiem nodrošināt trīs labiekārtotus apartamentus: vienu meitenēm un divus puikām,” norāda dzīvnieku patversme.

Lasiet arī: Valdības lēmumi: dzīvniekiem pērkam mantas un jaciņas; bērni iztiks

Rezultātā trīs labiekārtotu būru iegādei kopā nepieciešami 600 eiro.

Saistītās tēmas: DzīvniekilabdarībaUlubeležurkas

youtube icon
Abonēt youtube