Foto: Pexels

Latvijas lauksaimnieki pavasarī apsējuši vairāk nekā 84 hektārus ar saulespuķēm visos valsts reģionos –  tagad tās ir izaugušas un zied.

Ir daudz vērtīgu agronomisku iemeslu, kāpēc audzēt saulespuķes, bet tās ir arī dziedināšanas, brīvības un miera simbols, audzējot saulespuķes tiek stiprinātas ar lauksaimnieku vērtības – darīt skaistu mūsu Latviju un palīdzēt tiem, kuriem mūsu atbalstu vajag visvairāk. Tagad visi Latvijas iedzīvotāji var priecāties par ziedošajām saulespuķēm, fotografēties tajās un kopā ziedot labiem mērķiem, informē akcijas organizators LPKS LATRAPS.

Aprīlī lauksaimnieki saņēma saulespuķu sēklas, un tās tika iesētas vietās, kur viegli piekļūt garāmbraucējiem saulespuķu ziedēšanas laikā. Ziedēšanas laikā cilvēki aicināti saulespuķu laukos fotografēties un dalīties sociālajos tīklos, ar bildēm izmantojot akcijas tēmturus #LATRAPSziedo, #LATRAPSziedot.lv, #daram_labu.

Interesenti var fotografēties un griezt ziedus un pēc tam veikt labo darbu un sniegt savu atbalstu ziedot.lv labdarības projektam “Cilvēkos ir spēks”.

Akcijas lauka malās izvietoti informatīvi materiālu ar QR kodu, kas “aizved” uz ziedot.lv, kur var ērti izvēlēties ziedojuma apmēru un uzreiz arī noziedot.

Laukus, kas piedalās akcijā, var atrast šeit.

Tāpat laukus var atrast, ievadot aplikācijā Waze vārdus “saulespuķu lauks”.

Lasiet arī: Latvijas iedzīvotāji vāc piecus miljonus eiro bairaktaram Ukrainas armijai

Saistītās tēmas: lauksaimniekisaulespuķes

youtube icon
Abonēt youtube