Foto: Pexels

Izprotot klientu pamatotās bažas par pieaugošajiem tēriņiem, SIA “Rīgas ūdens” valde trešdien, 22.septembrī, pieņēma lēmumu, ka no 1.septembra un līdz šī lēmuma atcelšanai vai grozīšanai netiks aprēķināti nokavējuma procenti par SIA “Rīgas ūdens” sniegtajiem ūdenssaimniecības pakalpojumiem.

Šāda prakse tika īstenota arī Covid-19 pandēmijas laikā, lai tādējādi palīdzētu klientiem norēķināties par saņemtajiem pakalpojumiem, informē uzņēmums.

Sabiedrība ir saņēmusi arī Rīgas pilsētas izpilddirektora, kapitāla daļu turētāja pārstāvja Jāņa Langes vēstuli “Par sociāli atbildīgu rīcību energoresursu cenu ārkārtēja pieauguma un krīzes situācijā”, kurā aicināts kapitālsabiedrībām kā komunālo pakalpojumu sniedzējiem rīkoties līdzīgi kā 2020.gada pavasarī un 2021.gada rudenī, kad tika apturēta līgumsodu un nokavējuma procentu aprēķināšanas kārtība, tādējādi sniedzot atbalstu sociāli atbildīgas komercdarbības ietvaros – nepārtraucot komunālo pakalpojumu sniegšanu, neturpināt soda naudu un kavējuma procentu aprēķinu, un pēc iespējas vienoties par vēlāku pakalpojumu apmaksu, ja persona nonākusi apstākļos, kas liedz veikt savlaicīgus maksājumus.

Jau ziņots, ka Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (SPRK) apstiprinājusi jaunus SIA “Rīgas ūdens” ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifus.

No 1.oktobra ūdensapgādes pakalpojumu tarifs būs 1,20 EUR/m3, bet kanalizācijas pakalpojumu tarifs – 1,21 EUR/m3. Jaunajos tarifos mainītas tikai iekļautās elektroenerģijas, siltumenerģijas un gāzes izmaksas, pārējās izmaksu pozīcijas nav mainītas, informē uzņēmums.

Lasiet arī: Piešķir naudu pensionāru, invalīdu un apgādnieku zaudējušo cilvēku pabalstiem šoziem

Salīdzinot ar no 1.jūnija spēkā esošajiem SIA “Rīgas ūdens” tarifiem, ūdensapgādes pakalpojumu tarifs no 1.oktobra pieaugs par 18% jeb 0,18 eiro, bet kanalizācijas pakalpojumu tarifs – par 33% jeb 0,30 eiro. Tarifi pieauguši saistībā ar būtisko elektroenerģijas, dabasgāzes un siltumenerģijas cenu pieaugumu.

Jaunos tarifus plānots piemērot Rīgā, Baltezerā, Garkalnē, Berģos, Maksteniekos, Langstiņos, Upesciemā, Krustkalnos, Valdlaučos, Dreiliņos, Rumbulā, Ulbrokā un daļā Garkalnes pagasta (“Alīses”, Remberģi 1”, “Remberģi 2”, “Selgas”).

Saistītās tēmas: LīgumsodsMaksājumiRīgas ūdensTarifi

youtube icon
Abonēt youtube