Foto: Laine Opule/Flickr

Savākti 12 311 Latvijas iedzīvotāju paraksti par aizliegumu ieņemt amatus valsts un pašvaldību institūcijās prokremliski noskaņotām personām. Iniciatīva tiks iesniegta  parlamentā līdz ar 14.Saeimas darba sākumu.

“Ir jāaizliedz kandidēt valsts, pašvaldību un Eiropas Parlamenta vēlēšanās, kā arī ieņemt ierēdņu amatus un amatus valsts un pašvaldību institūcijās un to struktūrvienībās personām, kuras atbalsta Krievijas īstenoto agresiju pret Ukrainu (tajā skaitā Krievijas īstenoto Krimas aneksiju), Krievijas varas institūciju un amatpersonu naidīgos izteikumus un propagandu,”  piesakot iniciatīvu, portālā Manabalss.lv norāda gājiena – sapulces “Par atbrīvošanos no padomju mantojuma” organizatori.

Viņuprāt, mērķa sasniegšanai steidzamības kārtā ir jāizstrādā attiecīgs likums vai jāveic jau esošo likumu grozījumi.

“Sabiedrības ieguvums no tā būs vairākkārtējs. 1. Drošība – ka valsts pārvaldē, drošības struktūrās, uzraugošajās iestādēs ir liegta iespēja atrasties valstij nelojālām vai kaitnieciskām personām. 2. Pārliecība – ka likumus izvirza un pieņem Latvijai lojāli pārstāvji Saeimā un Eiropas Parlamentā; ka valsts finansējums netiek novirzīts Latvijai naidīgiem politiskajiem spēkiem. 3. Pašapziņa – vairs neļaujot pazemot sevi, savus līdzpilsoņus, tolerējot naidīgus un pretvalstiskus agresorus. 4. Vienots redzējums par Latvijas valsts pamatvērtībām ar personām, kuras dzīvo Latvijā, kuras akceptē Latvijas vēsturi, ciena latviešu tautas tradīcijas un valodu, kuras godā mūsu valsts aizsargu piemiņu. 5. Attīstība – nepieļaujot provokatīvu svešu zemju ideoloģijas sludināšanu un veicinot vienotu izpratni par Latvijas vēsturi, ieskaitot padomju okupāciju,” teikts pieteikumā.

Lasiet arī: Ukraiņu astrologs paziņo, kad nomirs Putins un tiks atbrīvota Krima

youtube icon
Abonēt youtube