Foto izgūts no Facebook @Sigulda Aizrauj

Jau šajā nedēļas nogalē, desmit dienu garumā, no 11. līdz 20.novembrim notiks Siguldas novada restorānu nedēļa, kurai šoruden dota devīze “Mūsu saknes”.

Gardēžus aicinās seši Siguldas novada un tās apkaimes uzņēmēji – restorāni: “Gadalaiki”, “Kungu rija”, viesnīcas “Sigulda” restorāns, Mālpils muižas restorāns, kā arī Bīriņu pils restorāns un gastro grilbārs “Kokos”. Ikviens Siguldas novada iedzīvotājs un tā viesis ir aicināts baudīt trīs ēdienu maltīti par īpašu piedāvājuma cenu – 30 eiro, informē Siguldas novada pašvaldība.

Restorānu nedēļa ir īpaša ne tikai ar demokrātisko cenu piedāvājumiem par restorāna klases maltīti, bet arī ēdienkartes atšķiršanos no uzņēmumu ikdienā piedāvātā ēdienu klāsta. Šoruden ēdienkartēs parādās daudzveidīgas tekstūras un aktuālās sezonas noskaņas – stores buljonzupa ar zivju izlasi un vēžu astēm, pērļu vistas krūtiņa ar rudens saknēm un lauku krējumu vai ceptas bietes.

Ezeru ieskautais restorāns “Gadalaiki” pēc garām pastaigām aicinās sasildīties, baudot ceptu topinambūru krēmzupu ar pīles confit vai pētersiļu sviestā ceptu sama fileju ar krāsaino biešu – plūmju ragu. Savukārt viesnīcas “Sigulda” restorānā sagaidīs kompliments no šefpavāra, kā arī asara fileja ar safrāna risoto un dārzeņu ratatuju, noslēdzot maltīti ar pekanriekstu tartes desertu.

Restorānā “Kungu rija” varēs nogaršot vītinātu cūkgaļu ar rukolu vai jūras velšu lazanju ar Bechamel mērci un Emmentaler sieru. Šoreiz šefpavārs savu meistarību demonstrēs ievērības cienīgā deserta izveidē – īpaši veidotā šokolādes kokā, kura saknes pazudīs tumši sarkanā velveta “zemē”.

Mālpils muižas restorānā tiks servēta dzeltespuru tunczivs vai ceptas bietes, kazas siers un kaņepes. Turklāt restorānu nedēļas ietvaros muiža piedāvā īpašu nakšņošanas piedāvājumu tikai restorāna nedēļas apmeklētājiem.

Tunča fileja, kūpināts tuncis vai truša karbonāde pistācijās, stepes baravikas, truša aknu – kalvadosa mērce ir tikai daļa no šefpavāra sagatavotajiem pārsteigumiem gastro grilbārā “Kokos”.

Rudens ēdienkarte nav iedomājama bez ķirbjiem, ko piedāvās Bīriņu Pils šefpavārs, pasniedzot melno pastu ar krēmīgo ķirbi, garnelēm un lēni gatavotu lasi bietēs, desertā pasniedzot bezē ar maskarpones krēmu, ogām un apelsīnu liķierī marinētām dzērvenēm.

Lasiet arī: VIDEO | Spānijā aiztur profesionālu dokumentu viltotāju no Latvijas

Siguldas novada restorāni ir sagatavojuši arī konkursus gardēžiem, kuru laikā būs iespēja tikt pie vakariņām divām personām īpašajam restorānu nedēļas piedāvājumam kādā no restorāniem.

Atceries, ka pirms došanās uz izvēlēto restorānu nepieciešams veikt iepriekšēju galdiņu rezervāciju.

youtube icon
Abonēt youtube