Foto: UNDP Ukraine/Flickr

Ukraiņu pārtvertās okupantu telefonsarunas ar radiniekiem liecina, ka krievi sūdzas tuviniekiem par Kremļa mediju izplatītajām viltus ziņām attiecībā uz karu Ukrainā.

Kādā no pārtvertajām telefonsarunām dzirdams, kā iebrucējs norāda uz nekonsekvenci informācijā par Krievijas karaspēka zaudējumiem Ukrainā. Pēc okupanta teiktā, klīst runas, ka Krievijas armija zaudējusi 80 000 karavīru, vēsta Unian.

Ukrainas izlūkdienestu publiskotajā pārtvertajā telefonsarunā okupants stāsta radiniekam, ka Krievijas žurnālisti nestāsta patiesību par situāciju, kādā krievi atrodas Ukrainā.

Tajā pašā laikā viņa sarunu biedrs sūdzas, ka mediji nerunā par Krievijas armijas zaudējumiem. “Toties televīzijā stāsta vienu un to pašu. Jau besī, pat negribas skatīties ziņas. Notriektas divas kājnieku kaujas mašīnas vai piecas kājnieku kaujas mašīnas, divi tanki, 300 Ukrainas karavīti, algotņi. Pastāstiet, cik mūsējo miruši diennakts laikā!” sašutis krievs.

Vienlaikus sarunu biedri atzīmē, ka mobilizācija ir apstājusies, taču tas ir īslaicīgi, visticamāk, uz ziemu, taču iesaukšana Krievijā turpinās. Vienlaikus viens no vīriešiem atzīmē, ka līgumu slēgs tie iesauktie, kuriem “nav ne dzimtenes, ne mātes”, kas ir aptuveni 2%.

 Pēc analītiķu domām, kopš pilna mēroga iebrukuma Ukrainā Krievijas armija ir zaudējusi vismaz 8 044 tehnikas vienības. No tām 4 927 tehnikas vienības ir iznīcinātas, 198 bojātas, 300 pamestas un 2 619 sagūstītas.

Lasiet arī: Padomi un mīti, kā ietaupīt siltumu

Kopš 24.februāra, kad agri no rīta Ukrainā iebruka Krievijas karaspēks, dzīvību zaudējuši aptuveni 84 600 krievu karavīru, vairāk nekā 10 000 Ukrainas karavīru un ap 430 bērnu.  Kara dēļ dati nav pārbaudāmi.

Pēdējās diennakts laikā vien dzīvību Ukrainā zaudējuši aptuveni 300 krievu karavīru.

youtube icon
Abonēt youtube