Foto: Pixabay

Labklājības ministre Evika Siliņa otrdien, 31.janvārī,  apmeklēja Rīgas Dzemdību namu, lai sveiktu Dinas un Jāņa ģimeni no Stopiņu pagasta, sagaidot trīnīšus – Emīlu, Annu un Miku. Šogad šī ir pirmā ģimene, kurā piedzimuši trīnīši.

Labklājības ministrija virza apstiprināšanai valdībā lēmuma projektu par vienreizēja pabalsta piešķiršanu ģimenei 15 000 eiro apmērā. Tas paredzēts kā materiālais atbalsts ģimenēm, kurās piedzimuši trīnīši, ņemot vērā, ka ar trīs bērnu vienlaicīgu piedzimšanu un kopšanu rodas ievērojami lielāki papildu izdevumi, informē ministrija.

“Man ir trīskāršs prieks no sirds sveikt jaundzimušo bērniņu vecākus! Mums katrs bērns un ģimene ir svarīga. Pati esmu trīs bērnu mamma un zinu, cik lielas rūpes un atbildība vecākiem ir par saviem bērniem, tāpēc arī valsts sniegts atbalsts ir ļoti būtisks. Jaunajiem vecākiem šis ir trīskāršs prieks, bet trīskārši būs arī viņu izdevumi, tāpēc valdības piešķirtais pabalsts viņiem lieti noderēs. Vēlu visai ģimenei stipru veselību un enerģiju! Ceru, ka šogad sagaidīsim vēl kādus trīnīšus,” uzsver labklājības ministre.

Jau vēstīts,, ka Rīgas Dzemdību namā trešdien, 25. janvārī, sagaidīti pirmie trīnīši – divi puikas un meitene. Trīnīšu vecāki ir Dina un Jānis no Stopiņu pagasta, kuri pirms sešiem gadiem Rīgas Dzemdību namā sagaidīja savu pirmdzimto dēliņu Jānīti.

Trīnīši piedzima pusdienlaikā – pirmais puisītis un meitenīte plkst.12:07, bet pēc minūtes pasaulē nāca arī otrs puisītis. Abi brālīši ir 48 cm gari un sver 2 374 g un 2 438 g, bet māsiņa ir 46cm gara un sver 2 220 g, informē Rīgas Dzemdību nams.

Divdesmit trīs gadu laikā (no 2001.gada) Rīgas Dzemdību namā trīnīši pasaulē nākuši 23 reizes. Trīs trīnīši gadā jeb trīs reizes pa trim Dzemdību namā tika sagaidīti 2005. un 2014.gadā, kamēr dažus gadus trīnīšu nav bijis vispār.

Apmēram vienādās proporcijās pasaulē nākuši viena un dažāda dzimuma trīnīši.

Lasiet arī: Latviete radījusi konfektes ar kaltētu kukaiņu pulveri

Statistikas dati neapliecina, ka kāds no gada mēnešiem būtu trīņiem īpaši labvēlīgs; trīnīši pasaulē nākuši visos gadalaikos.

Saistītās tēmas: pabalstsRīgas Dzemdību namstrīnīši

youtube icon
Abonēt youtube