Foto: Pexels

Otrdien, 14. februārī, Latvijā dzēsts šogad pirmais kūlas ugunsgrēks. Pusdienlaikā ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Salaspils novada Salaspils pagastu, kur kūla dega 150 kvadrātmetru platībā.

Pērn pirmais kūlas ugunsgrēks tika reģistrēts dienu agrāk – 13.februārī Liepājā, kad kūla dega 20 kvadrātmetru platībā, informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Kopumā 2022.gadā ugunsdzēsēji glābēji dzēsa 1 454 kūlas ugunsgrēkus, kas salīdzinot ar 2021.gadu, bija par ceturtdaļu vairāk.

VUGD atgādina, ka kūlas dedzināšana ir aizliegta un sodāma rīcība. Tā var radīt apdraudējumu cilvēka veselībai un dzīvībai, kā arī nodara būtisku kaitējumu apkārtējai videi.

Lasiet arī: Aktierim Mārtiņam Eglienam saziedots ap 37 500 eiro balss atgūšanas procedūrai

Ugunsdrošības noteikumi nosaka, ka ikvienas personas pienākums ir nepieļaut ugunsgrēka izcelšanos vai darbības, kas var novest pie ugunsgrēka. Situācijās, kad iedzīvotāji pamana kūlas ugunsgrēku, nekavējoties ir jāzvana uz vienoto ārkārtas palīdzības izsaukumu numuru 112 un jānosauc precīza adrese vai pēc iespējas precīzāk jāapraksta vieta, kur izcēlies ugunsgrēks. Svarīgi ir pēc iespējas ātrāk paziņot ugunsdzēsējiem glābējiem par izcēlušos ugunsgrēku, lai viņi varētu savlaicīgi ierasties notikuma vietā, pirms liesmas ir izplatījušās lielā platībā un apdraud tuvumā esošās ēkas.

 

Saistītās tēmas: Kūlakūlas ugunsgrēksVUGD

youtube icon
Abonēt youtube