Foto izgūts no Twitter @kSukevics

Vandaļi ar “Z” burtiem apķēpājuši holokausta piemiņas vietu Biķernieku mežā, kur atrodas lielākie nacisma upuru masu kapi Latvijā.

Kā vietnē “Twitter” ziņo LTV Ziņu dienests, Valsts policija sākusi administratīvā pārkāpuma procesu. Process sākts par militārās agresijas un kara noziegumu slavinošu simbolu izmantošanu publiskā vietā. Tāpat tiek ziņots, ka ķēpājumus izdevies operatīvi notīrīt.

Biķernieku mežā atrodas lielākie nacisma upuru masu kapi Latvijā. No 1941. līdz 1944.gadam šeit tika nogalināti 35 000 cilvēki, tajā skaitā 20 000 ebreju no Latvijas, Austrijas, Vācijas un Čehoslovākijas, 5 000 nacistiskā režīma pretinieku un 10 000 padomju karagūstekņu, norāda Rīgas Ebreju kopiena.

Memoriāla centrā atrodas melna granīta kubs – simbolisks altāris, kura malās izkalti vārdi no Ījaba grāmatas: “Zeme, manas asinis neapsedz un manus kliedzienus neapslēp!”. Apkārt izvietoti granīta akmeņi, kas atgādina tradicionālus ebreju kapus. Pie akmeņiem atrodas plāksnes ar Eiropas pilsētu nosaukumiem, no kurām uz Rīgu tika deportēti ebreji.

Lasiet arī: «Jums zvana Porošenko!» – izjokotāji izāzē Merkeli

Uz betona stabiem, kas atrodas visā memoriāla teritorijā, ir atveidotas zīmes, kas simbolizē Biķerniekos iznīcināto cilvēku grupas: Dāvida zvaigzne – ebrejus, ērkšķu kronis  – karagūstekņus un krusts – nacistiskā režīma pretiniekus.

Saistītās tēmas: “Z”Biķernieku mežsburtsHolokausts

youtube icon
Abonēt youtube