Kārlis Lācis. Foto: Ekrānšāviņš/izgūts no Youtube @LTV Ziņu dienests

Komponists Kārlis Lācis par 660 000 eiro iegādājies māju Mežaparkā, nopērkot to no bijušā ministra Jāņa Jurkāna mīļotās sievietes Lindas Apses, vēsta žurnāls “Kas Jauns”.

2 116 kvadrātmetru lielais īpašums ar divstāvu māju Lindai Apsei piederējis kopš 2006.gada, kad viņa noslēdza laulības līgumu ar vīru Pēteri Apsi. Parakstītie dokumenti liecināja, ka pēc visas mantas šķirtības šī māja ar visu zemi paliek sievas īpašumā, raksta izdevums.

Komponists noslēdzis hipotēkas līgumu ar “Swedbank”, aizņemoties 434 000 eiro. Tātad 226 000 eiro viņš samaksājis no savas kabatas, naudu, visticamāk, iegūstot no sava īpašuma pārdošanas – pirms 15 gadiem uzceltās brīvdienu mājas Spuņciemā.

Kā zināms, Linda Apse jau vairākus gadus ir kopā ar bijušo ārlietu ministru un vairāku Saeimu deputātu Jāni Jurkānu. Viņš gan pārcēlies uz Spāniju, taču Linda Apse pie viņa bieži viesojas. Jurkāns aizbraucis prom no Latvijas pēc tam, kad par 220 000 eiro pārdevis īpašumu Liepupes pagastā, ko 2001. gadā par 30 000 eiro nopirkusi un viņam uzdāvinājusi toreizējā sieva Ilze Jurkāne, raksta žurnāls.

Lasiet arī: Astrologs nosauc mēnesi, kad nomirs Kremļa saimnieks

Linda Apse pēdējā laikā kļuvusi pazīstama kā grāmatu autore – viņa sarakstījusi grāmatas par šefpavāru Mārtiņu Rītiņu un futbolistu Māri Verpakovski, bet tagad strādā pie šahistes un politiķes Dainas Reiznieces – Ozolas dzīves gājuma aprakstīšanas.

Saistītās tēmas: Jānis JurkānsKārlis LācisLinda ApseMežaparks

youtube icon
Abonēt youtube