Foto izgūts no lelluteatris.lv

Latvijas Leļļu teātrī no repertuāra izņemta izrāde  “Krokodils Gena un Pekausis”, ņemot vērā “teātrim nepieņemamu bērnu iemīļoto varoņu izmantošanu Krievijas kara propagandā”.

Informācija teātra mājaslapā liecina, ka 14. aprīļa izrāde plkst. 18.30 tiek atcelta, bet 6.maija izrāde plkst 11 tiek mainīta uz izrādi “Riki-tiki-tavi”.

Daudzu paaudžu iemīļoto Eduarda Uspenska stāstu par Krokodilu Genu un Pekausi Latvijas Leļļu teātrī iestudējusi Maskavas Tagankas teātra režisore Renata Sotiriadi.

“Pekausis dzīvoja biezā tropu mežā. Kādu dienu viņš atrada kasti ar apelsīniem, ierāpās tajā un attapās, kad bija jau citā valstī, uz kuru apelsīni tika aizvesti pārdošanai. Tajā pašā pilsētā dzīvoja krokodils Gena, kurš strādāja zooloģiskajā dārzā par krokodilu. Viņš bija vientuļš un ļoti gribēja ar kādu sadraudzēties. Pekausis kļuva par Genas labāko draugu. Izrādījās, ka pilsētā ir ļoti daudz vientuļu iemītnieku. Viņi visi meklēja draugus, tādēļ Gena un Pekausis nolēma uzcelt Draudzības namu, kurā katrs varētu atrast sev draugu,” teikts izrādes anotācijā.

Tāpat Leļļu teātris uzsver, ka izrādes krievu valodā tiks spēlētas tikai līdz šīs sezonas beigām un nākamajā sezonā vairs netiks izrādītas.

Kāda sociālā tīkla “Facebook” lietotāja, komentējot šo ziņu, norādījusi:  “Es vēl atceros “Nu pagaidi!” – izņemiet man smadzenes!” Tāpat viņa piebildusi:  ”Mani ar visu grupiņu no bērnudārza veda katru ceturtdienu skatīties uz klubu, 10 kapeikas ieeja maksāja, spēlējām pēc biļešu numuriem knipjus. Un vilks pīpēja un man pat liekas kādās [multenēs] pat iedzēra. Bet audzinātājām uz pusotru stundu bija miers. A kā es tā? Pati nepīpēju un neteiktu, ka baisi dzeru.”

Daudziem komentētājiem nav saprotams, ko tieši neatļautu būtu izdarījuši multfilmas varoņi, ja nu vienīgi “varbūt ēd Krievu sinepes un Krievijas sieru”, min kāda “Facebook”  lietotāja.

Lasiet arī: Aktierim Eglienam biļete un viesnīca Vācijā jau rezervētas

Ieskats multfilmā:

youtube icon
Abonēt youtube