Uļjana Semjonova. Foto izgūts no Youtube @Sporta studija/Latvijas Gada balva sportā 2007

Izcilā Latvijas basketboliste, divkārtējā olimpiskā, trīskārtējā pasaules un desmitkārtējā Eiropas čempione Uļjana Semjonova šomēnes atzīmēja 71. dzimšanas dienu. Leģendārā basketboliste šobrīd ir piekalta gultai un ratiņkrēslam, jo pērnā gada augustā viņai amputēta kāja, vēsta Latvijas Avīze.

“Negribu neko daudz stāstīt, guļu mājās, un viss. Esmu palikusi bez kājas. Nezinu, kas un kā man var palīdzēt… Kāju man neviens atpakaļ nepielipinās,” sarunā ar “Latvijas Avīzi” nopūšas basketbola leģenda.

Pērn Semjonova astoņus mēnešus pavadījusi rehabilitācijas centrā Vaivaros, tomēr pēc atgriešanās mājās ārstiem nācies pieņemt lēmumu par kājas amputāciju zem ceļgala.

Semjonovu apkopj un palīdz radiniece, kas pārcēlusies uz dzīvi pie viņas. Iespēju robežās pa māju Uļjana pārvietojas ratiņkrēslā, taču ārā iziet nav iespējams.

“Vairāk guļu un sēžu, ārā netieku. Ar kruķiem pārvietoties nevaru, jo vajag protēzi, taču tas arī neko daudz nepalīdzēs, jo otra kāja man ir pārāk švaka un gandrīz netur svaru. Savulaik tā kāja tika lauzta, operēta, kauli bija lupatās un ar dzelžiem likti kopā no jauna. Šobrīd man ir speciāla protēze, lai es varu nostāvēt,” bijusī sportiste atklāj, ka vienīgā pārvietošanās iespēja ir ratiņkrēsls.

Lasiet arī: Sipeniece-Gavare: Dzīve Magoni ir apbružājusi

Finansiāli viņa galus savelk kopā: “Zālēm, pamperiem, komunālajiem maksājumiem, kas man ir ļoti lieli, ap 600 eiro, aiziet visa pensija. Bija arī neliels iekrājumiņš. Tā mēs te dzīvojam.”

Saistītās tēmas: basketbolisteUļjana Semjonova

youtube icon
Abonēt youtube