Publicitātes foto

Mūsdienu steidzīgā dzīve sniedz ne tikai priekšrocības, bet arī izaicinājumus, jo straujajā ikdienas ritmā kļūst arvien grūtāk atrast miera vai klusuma brīžus. Ik dienu mūs pārņem nepārtraukta stimulu plūsma, sākot ar sociālo tīklu nebeidzamajām ziņām un beidzot ar stresu darbā, kas sev līdzi nes gan garīgu, gan fizisku saspringumu. Viens no efektīvākajiem veidiem, kā cīnīties ar šiem izaicinājumiem, ir apzinātības un meditācijas vingrinājumi, kas ir ne tikai noderīgi, bet arī ērti pieejami ikvienam.

Pētījumi liecina, ka meditācija un apzinātības vingrinājumi palīdz mazināt stresu, trauksmi un depresiju, kā arī uzlabo kognitīvās funkcijas un koncentrēšanās spējas. Meditācija labvēlīgi ietekmē arī organisma darbību, pazeminot asinsspiedienu un uzlabojot miega kvalitāti. Svarīgi, ka šī aktivitāte ir pieejama ikvienam – nav nepieciešams pirkt dārgu aprīkojumu vai maksāt par nodarbībām, jo visus vingrinājumus var veikt mājās vai brīvā dabā. Turklāt meditācijas un apzinātības vingrinājumi ir ērti pieejami viedtālruņos lietotņu formā, kas lietotājiem sniedz noderīgus padomus, rada relaksējošu noskaņu un ļauj pilnveidoties pilnībā bez maksas.

Ievads meditācijā

Ja apzinātās dzīves priekšrocības jau ir zināmas, bet ir vēlme pirmo reizi izmēģināt meditācijas vingrinājumus, īpaši noderīga būs lietotne “Headspace”, kas ir ieguvusi popularitāti visā pasaulē.

“Headspace lietotne izceļas ar intuitīvu dizainu un noderīgiem meditācijas padomiem. Lejupielādējot lietotni savā viedtālrunī, var izvēlēties kādu no simtiem meditācijas sesiju – sākot no stresa un trauksmes pārvaldības līdz personīgajai izaugsmei darbā, kā arī laimes vingrinājumiem. Lietotnē ir arī fitnesa režīms ar video pamācību, kā mazināt stresu vai spriedzi vingrinājumu laikā. Tādējādi “Headspace” ir universāls risinājums, kas noderēs gan iesācējiem, gan pieredzējušiem lietotājiem,” stāsta “Huawei” produktu apmācību vadītājs Mikus Tillers.

Viss sākas ar miegu

“Izvairīties no stresa un labi izgulēties” – šis padoms izklausās ļoti vienkāršs, taču ne vienmēr to ir tik viegli īstenot. Ja ir vēlme uzzināt vairāk par miega kvalitātes uzlabošanu, lai dienas laikā justos enerģijas pilni un atpūtušies, ieteicams izmēģināt lietotni “Sleep Cycle”, kas pieejama “Huawei AppGallery” lietotņu veikalā. Šis digitālais rīks ne tikai piedāvā miega vingrinājumus, bet arī seko līdzi atpūtai un sniedz padomus, kā optimizēt miega laiku naktī.

Profesionāli padomi esošo prasmju uzlabošanai

Nav viena meditācijas stila, kas būtu piemērots visiem cilvēkiem. Lietotne “Now” ir unikāla ar to, ka tā piedāvā kursus, kas pielāgoti dažādiem attīstības līmeņiem un ko pastāvīgi atjaunina pasaules labākie meditācijas skolotāji. Lejupielādējot lietotni, iespējams klausīties meditācijas ekspertu lekcijas, sekot līdzi savam progresam un baudīt meditācijas sesijām pielāgotus skaņu celiņus.

Spēles pret stresu

Neviens nav pasargāts no stresa situācijām, taču daži cilvēki mēdz būt satrauktāki par citiem. “Lai izvairītos no stresa, kas kaitē garīgajai veselībai, iesakām izmēģināt arī lietotni “Antistress: Relaxation toys”. Tā piedāvā plašu antistresa spēļu klāstu, piemēram, smilšu krāsošanu, burbuļu spiešanu, smilšu figūru griešanu vai relaksācijas rīku virtuālos analogus. Lietotnē ir apkopotas vairāk nekā 100 dažādas spēles, kas palīdz ne tikai nomierināties, bet arī izklaidēties un tikt galā ar trauksmi,” iesaka Tillers.

Lasiet arī: Krievu propaganda kā «ieroci» izmanto Pekausi no multfilmas par krokodilu Genu

Saistītās tēmas: Aplikācijasapzinātībameditācijas

youtube icon
Abonēt youtube