Foto izgūts no Instagram @suddenlights

Otrdien, 9.maijā, un ceturtdien, 11.maijā, divos pusfinālos noskaidrosies Eirovīzijas dziesmu konkursa finālistes, kurā tostarp par iespēju uzstāties lielajā finālā cīnīsies arī latviešu grupa “Sudden Lights”. “Betsafe” bukmeikeri ir pārliecināti – Latviju gaida līdzīgs iznākums kā iepriekšējos gados, un finālā diemžēl tā neiekļūs.

Otrdienas, 9.maija vakarā par vietu finālā sacentīsies 15 dalībnieki, kamēr divas dienas vēlāk starp desmit labākajām centīsies iekļūt kopumā 16 dalībnieki, tomēr bukmeikeri ir pārliecināti, ka arī mazāks pretinieku loks nelīdzēs “Sudden Lights” izcīnīt vietu finālā. Latvijas iekļūšana finālā pēc vairāku gadu pauzes ir novērtēta vien ar 33% iespējamību, savukārt neiekļūšana – ar 77% iespējamību. Pirmais pusfināls pēc prognozēm ir krietni spēcīgāks nekā otrs, jo tajā startēs piecas no desmit galvenajām pretendentēm uz triumfu.

Savukārt kaimiņvalstu prognozes ir krietni cerīgākas bukmeikeru skatījumā. Lietuvas izredzes sasniegt finālu tiek novērtētas ar 86% iespējamību, savukārt Igaunijas – ar 64% iespējamību. Abas valstis uz skatuves kāps otrajā pusfinālā, 11.maijā. Runājot par Baltijas valstu iekšējo konkurenci, augstākā vieta tiek prognozēta Lietuvai ar 48% iespējamību, tai seko Igaunija ar 44% iespējamību, bet zemākā vieta ar 8% iespējamību – Latvijai.

Par visa dziesmu konkursa galveno favorīti tiek uzskatīta Zviedrija, ko atkal pārstāvēs “Loreen”, kura uzvaras laurus plūca 2012.gadā. Šogad mūziķe izpildīs dziesmu “Tattoo”, un viņas uzvaras Eirovīzijā tiek novērtēta ar 60% iespējamību, kamēr par galveno konkurenti tiek uzskatīta kaimiņiene Somija, kuru ar dziesmu “Cha, Cha, Cha” pārstāv mūziķis “Kaarija”, un kuras uzvaru bukmeikeri novērtē ar 28% iespējamību. Tām seko četras valstis, kuru uzvaras iespējamība ir zema – Ukraina un Francija ar 6% iespējamību, kā arī Norvēģija un Spānija ar 5% iespējamību.

Grupa “Sudden Lights” svētdien, 7.maijā piedalījās Eirovīzijas dziesmu konkursa atklāšanas ceremonijā, kas norisinājās Svētā Džordža hallē, Liverpūlē. Latvijas delegācija uz tirkīzzilā paklāja kāpa aptuveni pulksten 17.30 pēc Latvijas laika, pēc tam vairāku stundu garumā sniedzot intervijas dalībvalstu medijiem. Grupa “Sudden Lights” pasākumam par godu bija izvēlējusies īpašus tērpus, kas vizuāli atgādināja leģendārās grupas “The Beatles” apģērbu viņu albuma “Abbey road” titulbildē. Kopumā atklāšanas ceremonijā piedalījās 37 delegācijas.

Par atklāšanas ceremoniju pozitīvi izteicies Latvijas delegācijas vadītājs Guntars Gulbiņš: “Grupa sevi lieliski parādīja pasaules medijiem ar savu vēstījumu aicinot atbalstīt Latviju otrdien gaidāmajā pusfinālā. Lai gan pasākums ir salīdzinoši vienveidīgs un nogudrinošs, puiši lieliski tika galā ar saviem pienākumiem un prezentēja mūsu valsti no vislabākās puses.”

Priecīgs par aizvadīto pasākumu bija arī grupas solists Andrejs Reinis Zitmanis: “Ilgi gaidītais notikums beidzot ir sācies ar krāšņo tirkīzzilo paklāju, kur mums pirmoreiz tā pa īstam izdevās satikt atbalstītājus Liverpūlē un sniegt intervijas preses pārstāvjiem. Mums bija liels prieks savos tērpos godināt visu laiku slavenāko Liverpūles grupu “The Beatles”, kas vienmēr bijusi mūsu sirdīs.”

Kā zināns, grupa “Sudden Lights” ar dziesmu “Aijā” 11.februārī tiešraidē kļuva par “Latvijas Televīzijas” dziesmu konkursa “Supernova 2023” uzvarētājiem, iegūstot iespēju pārstāvēt Latviju 67. starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā. Grupa uzstāsies pirmajā pusfinālā 9.maijā, kur piedalīsies arī Norvēģija, Malta, Serbija, Portugāle, Īrija, Horvātija, Šveice, Izraēla, Moldova, Zviedrija, Azerbaidžāna, Čehija, Nīderlande un Somija.

Lasiet arī: Didrihsone, valdot asaras: Butterfly profila vairs nav!

Eirovīzijas fināls notiks sestdien, 13.maijā.

Saistītās tēmas: AijāEirovīzijaSudden Lights

youtube icon
Abonēt youtube