Foto izgūts no ss.lv

Par 5 900 000 eiro iegādei pieejams vēsturiskais Benjamiņu nams Kr. Barona ielā 12, Rīgā – īpašums ar skatu uz  Vērmanes parku, vairākiem balkoniem un terasēm, liecina sludinājums portālā ss.

Sludinājumā norādīts, ka ēkas kopējā platība ir 4 695, 2 kvadrātmetri, bet zemes gabala platība ir  2 346 kvadrātmetri. Īpašumā ietilpst 60 numuriņi, restorāns, banketu zāles. Pagrabstāvā izbūvēts kazino. Īpašums nav iznomāts vai apgrūtināts.

Ēka “Benjamiņu nams” celta 1885.gadā, pārbūvēta 1930.gadā un restaurēta 2006.gadā kā viesnīca “Europa Royale”.

”Kivi Real Estate” ir izvēlēts kā ekskluzīvais pārstāvis Benjamiņu nama pārdošanā, norādīts sludinājumā, kas publicēts arī angļu un krievu valodā.

Jau vēstīts, ka vēsturiskajā Benjamiņu namā Rīgas centrā iepriekš izmitināti Ukrainas bēgļi, kuriem nepieciešamas īstermiņa mājas Latvijas galvaspilsētā.

Ēkas telpas, kas iepriekš kalpoja kā viesnīca, tika īpaši pielāgotas ukraiņu pagaidu izmitināšanai. Pieejami 29 viesnīcas numuriņi ēkas piebūvē jeb jaunajā daļā, kas ļauj vienlaicīgi uzņemt līdz pat 60 cilvēkiem, nodrošinot telpas ēdināšanai, informācijas saņemšanai par pieejamajiem pakalpojumiem un atbalstu Rīgā, kā arī latviešu valodas klubiņa nodarbībām.

Benjamiņu nams ir viena no pirmajām akmens augstceltnēm Rīgā, kas celta 19.gadsimta nogalē. To vēlāk iegādājās ietekmīgāko preses izdevumu īpašnieki Antons un Emīlija Benjamiņi, veicot ēkas pārbūvi un māju padarot par kultūras un sabiedrisko notikumu epicentru. Pēc padomju varas okupācijas 1940.gadā Benjamiņu nams Barona ielā 12 tika nacionalizēts. Arī pašu Emīliju Benjamiņu piemeklēja traģisks liktenis – 1941.gada 13.jūnijā Emīlija tika deportēta uz Krieviju kopā ar vairāk nekā 15 400 citu Latvijas valstpiederīgo un gāja bojā drausmīgos apstākļos no bada Usoļlaga vergu darba nometnē.

Lasiet arī: Didrihsone, valdot asaras: Butterfly profila vairs nav!

Ēku 2021.gada vasarā iegādājās “Kapitel”, ar mērķi pievienot to savam Baltijas viesnīcu portfelim.

Saistītās tēmas: Benjamiņu nams

youtube icon
Abonēt youtube