Foto izgūts no Facebook @DZAB ”Ķepu-ķepā”

Atsaucoties uz rezonansi, ko sabiedrībā izraisīja šova “Ģimene burkā” dalībnieku – Bindru ģimenes – lēmums atstāt mīluli Mailo jaunajiem saimniekiem, kanāls 360TV pārtraucis sadarbību ar minēto ģimeni, vēsta 1188.lv.

Redzētie raidījuma kadri skatītāju vidū raisīja dusmas un sašutumu par mājdzīvnieka likteni un jaunajiem dzīves apstākļiem, kas pēc ekspertu domām nebija labvēlīgi.

“Esošie apstākļi ikvienam no mums bija modinātājzvans pamosties no sev tik ierastajiem burbuļiem un paskatīties arī uz ēnas pusēm, kas mūsu sabiedrībā ir ik uz soļa. Lai arī bieži noliedzam, tomēr ir jāatzīst, ka Bindru ģimene ir sabiedrības spogulis uz problēmu, kura Latvijā bijusi jau ilgu laiku pirms redzētajiem kadriem. Mūsu kanāla viena no vērtībām ir atbildība, tāpēc mēs kā medijs uzņemamies līdzatbildību notikušajā situācijā, taču skaidri varam teikt, ka neesam vienaldzīgi un iestājamies par šo problēmu. Katra medija misija ir palīdzēt sabiedrībai parādīt arī ēnas puses, kuras veido rezonansi un diskusiju. Šajā situācijā novērojām, cik mums kā sabiedrībai ir svarīga kritiskā domāšana un spēja objektīvi risināt sasāpējušos jautājumus. Raidījumā “Ģimene burkā” redzētie skati un situācija ir liela mācību stunda ikvienam no mums, ka atbildība ir jāuzņemas neatkarīgi no situācijas,” teikts 360TV kanāla paziņojumā.

“Mūsu 360TV kanāla vērtības un misija ietver atbildību pret sabiedrību un līdzcilvēkiem, kas iekļauj arī rūpes pret mājdzīvniekiem. Ar šo mēs atvadāmies no mūsu dalībniekiem Bindru ģimenes. Mēs visi kļūdāmies un par savām kļūdām pēc tam maksājam. Paldies, ka esam aktīvi un iesaistāmies kā sabiedrība problēmu risināšanā, bet šo aktīvo iniciatīvu, lūdzu, pēc tam nepārnesam agresijā pret cilvēkiem, īpaši nepilngadīgajiem,” saka raidījuma veidotāji, solot, ka skatītājiem būs iespēja redzēt, kas notika, kad Agrita devās uz biedrību “Ķepa ķepā” un uzzināt, kā pareizi rīkoties, ja esi nonācis situācijā, kad ģimenes mīlulim ir jāatrod jaunas mājas.

Šī būs pēdējā sērija, kad TV ekrānos būs redzama Bindru ģimene. Šobrīd Mailo atrodas gādīgās rokās un ir uzsākts darbs ar kinologu, lai pēc iespējas ātrāk mājdzīvnieks varētu atrast sev drošas mājas un mīlošu ģimeni.

Kā zināms, suns Mailo Bindru ģimenē nonāca pirms pāris gadiem kā dāvana meitai Esterei dzimšanas dienā, kura ļoti vēlējusies suni. Taču šobrīd, domām mainoties, suns nodots pavirši zināmiem cilvēkiem, kas, pēc ekspertu domām, nerūpējās par Mailo, tā, kā būtu nepieciešams.

“360TV raidījumā “Ģimene burkā” slavenība Agrita Bindre atdod “labajās” rokās savu mīluli. Kādas tās izrādās, ja suns nav audzināts? Nedēļu pavadījis laukos pie ķēdes – radušies savainojumi uz skausta. Kas liek domāt, ka ķēde ir pa tiešo likta virsū uz kakla,” vietnē “Facebook”  ierakstījusi dzīvnieku aizsardzības biedrība “Ķepu-ķepā”, uzsverot, ka katram nevajag ņemt suni, un šis ir viens no gadījumiem, kas to pierāda.

Jāpiebilst, ka vietnē  “ManaBalss” savākti vairāk nekā 25 400 paraksti  par reālu cietumsodu dzīvnieku spīdzinātājiem un slepkavām.

“Latvijas tiesu sistēmas ilgstošā nihilistiskā attieksme, nepiemērojot likumā paredzētos cietumsodus dzīvnieku spīdzinātājiem un slepkavām, dzīvnieku mocītājos ir radījusi nesodāmības un visatļautības sajūtu. Sajūtu, ka dzīvība ir nevērtīga,” norāda iniciatīvas autore Iveta Bidere.

“Statistika ir biedējoša un nepielūdzama: jau 2023. gada pirmā ceturkšņa laikā vien esam sasnieguši pagājušā gada apjomus dzīvnieku slepkavību ziņā. Un tie ir tikai sabiedrībai zināmie gadījumi. Vai slepkavas saņem atbilstīgu sodu? Šeit – tikai daži piemēri. Suns noslīcināts vannā; seko piecu mēnešu nosacīts sods. (..) Bojā ir gājis zirgs; 2023. gada 6. jūnijā ir gaidāma tiesa. Kāds būs spriedums? Vai mēs – Latvijas sabiedrība – atkal pieļausim iecietīgu un saprotošu attieksmi pret slepkavu?” teikts iniciatīvas pieteikumā.

Lasiet arī: Sātans veļasmašīnā un citi dīvainākie izsaukumi, ar ko saskārušies glābšanas dienesti

Pēc iniciatīvas iesiedzējas domām, “ar šādu grozījumu mēs kā sabiedrība reāli sodīsim kriminālu nolaidību un ļaunumu un ar laiku arī kļūsim par atbildīgāku un cilvēcīgāku sabiedrību”.

Saistītās tēmas: Agrita BindreBindru ģimeneĢimene burkāMailo

youtube icon
Abonēt youtube