Foto izgūts no Facebook @Konstantīns Čekušins

Partijas “Saskaņa” domes priekšsēdētājs, Rīgas domes deputāts Konstantīns Čekušins ir vērsies pie Valsts policijas priekšnieka Armanda Ruka un kultūras ministra Naura Puntuļa ar lūgumu izvērtēt, vai Latvijas Nacionālajā bibliotēkā publiski izvietotais plakāts, uz kura ir rakstīts “русский оккупант – лучшее удобрение” (“krievu okupants – labākais mēslojums) nav vērsts uz nacionālā un etniskā naida kurināšanu.

Tāpat iesniegumā tiek lūgts novākt šo plakātu, kas šī brīža situācijā valstī var vēl vairāk šķelt sabiedrību un veicināt naidu pret cilvēkiem, kas ir piederīgi latviešu tautai, kā arī veicināt vardarbību, informē partija.

“Nav noslēpums, ka ļoti daudzus Latvijas pilsoņus un nepilsoņus vietējie nacionālisti dēvē par “krievu okupantiem”. Neatkarīgi no kara Ukrainā. Tāda, diemžēl, ir mūsu vietējā realitāte. Tas, manuprāt, ir acīmredzams Krimināllikuma 78.panta pārkāpums. Plakāts ir jānovāc, un vēlams uzreiz miskastē. Mūsu sabiedrība tiek virzīta uz vardarbību. Paiet garām un pievērt acis uz to ir nepieņemami!” sacīja Čekušins.

Lasiet arī: VIDEO | Aija Andrejeva izdod dziesmu ar ļoti personīgu vēstījumu

SDP “Saskaņa” valde cer uz partijas biedra Čekušina iesnieguma operatīvu izskatīšanu un iespējamā pārkāpuma tūlītēju novēršanu.

youtube icon
Abonēt youtube