Foto: Kristaps Bardziņš/Flickr

Lai sekmētu iedzīvotāju iesaisti kultūras pasākumos un palielinātu pasākumu pieejamību rīdziniekiem un pilsētas viesiem, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komiteja 6.jūlijā lēma par pašvaldības atbalstu festivāla “Positivus” norisei Rīgā. Gala lēmumu par finansējuma piešķiršanu pieņems Rīgas domes sēdē.

Plānots, ka festivāla “Positivus” atbalstam tiks piešķirts pašvaldības līdzfinansējums 200 000 eiro apmērā no 2023.gada budžeta programmas “Rīgas pilsētas konkurētspējas un ekonomisko izaugsmi sekmējoši pasākumi”. Līdzfinansējums sastādīs 14% no festivāla kopējām izmaksām un tas tiks novirzīts atlīdzībās māksliniekiem, informē Rīgas dome.

“Rīga ir notikumu pilsēta. Rīga pulcē, priecē un aicina gan rīdziniekus, gan pilsētas viesus brīvo laiku kvalitatīvi pavadīt arī pilsētā. Urbānie mūzikas festivāli ir ieguldījums dzīvespriecīgākā, kultūrvērtībām bagātākā, investīcijām un tūristiem pievilcīgākā pilsētā. Veidosim Rīgu, kurā rīdzinieki ne tikai mācās un strādā, bet arī atpūšas un bauda brīvo laiku,” saka komitejas priekšsēdētāja Laima Geikina.

Finansējuma piešķiršana starptautiska mūzikas festivāla organizēšanai Rīgas pašvaldības teritorijā ne tikai sekmē iedzīvotāju iesaistīšanos kultūras pasākumos, bet arī piesaista tūristus no ārzemēm un pozitīvi ietekmē ekonomikas attīstību, uzsver domē.

Ne visi ar šādu Rīgas domes lēmumu ir mierā un šis jautājums jau raisījis diskusijas sociālajā vietnē “Twitter”, daudziem paužot neizpratni, kāpēc Rīgas domei un nodokļu maksātājiem būtu jāsponsorē pasaules mēroga popkultūras zvaigznes. Tāpat pausts sarūgtinājums, ka vienlaikus Rīgas domei pietrūcis finanšu līdzekļu bērnu sporta un brīvā laika nometnēm. Ne viens vien pauž sašutumu par to, kādus “māksliniekus”, piemēram, Sam Smith, plānots atbalstīt par nodokļu maksātāju naudu.

Organizatori šogad plāno paplašināt festivāla teritoriju, kā arī izveidot vairākas aktivitāšu zonas. Tāpat tiks turpināti ilgstpējas risinājumi (mobilitātes punkti, dzeramā ūdens nodrošināšana, atkritumu savākšana u.c.).

Festivāls galvaspilsētā norisināsies no 14. līdz 15.jūlijam.

Lasiet arī: VIDEO | Olena Zelenska «uzmet lūpu» par to, ka vīrs sabučo Lietuvas pirmo lēdiju

Jau no trešdienas, 12.jūlija, uz festivāla norises laiku Lucavsalā ieviesti satiksmes ierobežojumi. No ceturtdienas, 13.jūlija, plkst.17.00 līdz svētdienas, 16.jūlija, plkst.3.00 slēgta transportlīdzekļu satiksme Lucavsalas ielā un Laivu ielas (Lucavsalā) posmā aiz tirdzniecības centra “K Senukai” transportlīdzekļu stāvlaukuma. Tāpat norādītajā laika periodā slēgts ceļš uz mazdārziņu teritoriju pretī tirdzniecības centra “K Senukai” transportlīdzekļu stāvlaukumam.

No trešdienas, 12.jūlija, plkst.9.00 līdz pirmdienas, 17.jūlija, plkst.17.00 slēgta transportlīdzekļu piekļūšana Lucavsalas laivu piestātnei. Minētajā laika periodā arī aizliegta transportlīdzekļu apstāšanās un stāvēšana Lucavsalas publiskajā autostāvvietā.

No ceturtdienas, 13.jūlija, plkst.17.00 līdz svētdienas, 16.jūlija, plkst.3.30 transportlīdzekļu apstāšanos un stāvēšanu liegs Lucavsalas ielas posmā no Mūkusalas ielas satiksmes rotācijas apļa līdz Laivu ielai.

Valsts policija sadarbībā ar Rīgas pašvaldības policiju nepieciešamības gadījumā ierobežos, regulēs vai slēgs transportlīdzekļu satiksmi, izņemot sabiedrisko transportu, pasākuma norises vietā un tai piegulošajās ielās, (t.sk. uz Salu tilta, Mūkusalas ielas satiksmes rotācijas aplī un nobrauktuvēs uz Mūkusalas ielas satiksmes rotācijas apli).

Lasiet arī: FOTO | Rīgas ostā piestās viens no lielākajiem buriniekiem pasaulē

Lucavsalas mazdārziņu nomnieki varēs piekļūt lietošanā esošiem zemesgabaliem ar autotransportu, saņemot caurlaidi Rīgas pilsētas Apkaimju iedzīvotāju centra Klientu apkalpošanas punktā Eduarda Smiļģa ielā 46.

Saistītās tēmas: PositivusRīgaRīgas DomeSam Smith

youtube icon
Abonēt youtube