Foto: Pexels

Rīgā sākas piecpadsmitais “Positivus” festivāls – Lucavsala apmeklētājiem būs atvērta no piektdienas, 14.jūlija, plkst.14.00 līdz plkst.03.00, un no sestdienas, 15.jūlija, plkst.12.00 līdz 03.00.

“Kā galvenos māksliniekus uz festivāla lielajām skatuvēm šodien sagaidīsim vadošo repa mūzikas producentu “Metro Boomin”, J.I.D, “EARTHGANG”, “Emotional Oranges’, Tommy Cash un daudzus citus. Paralēli koncertiem festivāla apmeklētājiem būs iespēja baudīt daudzas citas saturiskas izklaides. Īpašs jaunums ir skatuve ar “Comedy Latvia’ veidotu programmu visas dienas garumā,” informē organizatori.

Uz festivāla galvenās skatuves – LMT Stage – uzstāsies šī brīža vadošais repa mūzikas producents Metro Boomin, sensacionālais hip-hop duets “EARTHGANG”, prestižajai “Grammy” balvai nominētais J.I.D un muzikālie “Emotional Oranges”.

Uz festivāla otrās lielākās skatuves – “Lāčplēsis Stage” – varēs dzirdēt Tommy Cash, Banda Banda, Eliza Legzdina un Bel Tempo.

Uz “Evolution Stage”  varēs redzēt priekšnesumus no pašmāju iemīļotajiem māksliniekiem Aminata, “Laika Suns”, “Vēstnieks”, Patrisha, MARKO & HOTTE, “MC Apšaude” un Grēta.

Iepriekšējā gadā apmeklētāju tik iemīļotajā “Jim Beam Silent disco” zonā dejas iegriezīs tādi DJ kā: DJ Rojs Rodžers, DJ Kārlis Zariņš, DJ Inga Zeile, DJ Magnuss Eriņš, DJ Artūrs Pudāns, DJ Kārlis Ķilkuts un DJ All-viss.

Šī gada īpašais jaunums, lai patvertos no dzīvajos koncertos piedzīvotajiem iespaidiem un atgūtu enerģiju turpināt piedzīvot festivālā gūstamo pieredzi, ir “Comedy Latvia” telts, kurā festivāla pirmajā dienā redzēsim: stand-up komēdiju, podkāsta “Pa tēmu” dzīvo ierakstu, improvizācijas teātra priekšnesumus, Aleksandra Guzenko solo izrādi “Liekulis”, Brīvrunu projektu un nevainīgu Kalvja un Jāņa dalīšanos iespaidos par festivāla publiku.

Lai izvairītos no drūzmēšanās un stāvēšanas rindās pie festivāla teritorijas Lucavsalā, “Galerijā Centrs” 4. stāvā “BURZMĀ” turpinās darboties apročošanas punkts (piektdien līdz plkst.20.00), kur iespējams apmainīt 2-dienu, 2 dienu “Fanu Podests” un VIP biļetes. Savukārt 1-dienas biļetes pret festivāla aprocēm būs iespējams apmainīt tikai Lucavsalā festivāla uz vietas Check-In teltī pie galvenās ieejas konkrētajā festivāla dienā. Biļetēm ar ISIC kartes īpašnieka atlaidi pie biļešu maiņas obligāti būs jāuzrāda arī derīga sava ISIC karte.

Kā zināms, Rīgas dome festivāla “Positivus” atbalstam piešķīrusi pašvaldības līdzfinansējumu 200 000 eiro apmērā no 2023.gada budžeta programmas “Rīgas pilsētas konkurētspējas un ekonomisko izaugsmi sekmējoši pasākumi”. Līdzfinansējums sastādīs 14% no festivāla kopējām izmaksām un tas tiks novirzīts atlīdzībās māksliniekiem, informē Rīgas dome.

Finansējuma piešķiršana starptautiska mūzikas festivāla organizēšanai Rīgas pašvaldības teritorijā ne tikai sekmē iedzīvotāju iesaistīšanos kultūras pasākumos, bet arī piesaista tūristus no ārzemēm un pozitīvi ietekmē ekonomikas attīstību, uzsver domē.

Jau vēstīts, ka ne visi ar šādu Rīgas domes lēmumu ir mierā un šis jautājums jau raisījis diskusijas sociālajā vietnē “Twitter”, daudziem paužot neizpratni, kāpēc Rīgas domei un nodokļu maksātājiem būtu jāsponsorē pasaules mēroga popkultūras zvaigznes. Tāpat pausts sarūgtinājums, ka vienlaikus Rīgas domei pietrūcis finanšu līdzekļu bērnu sporta un brīvā laika nometnēm. Ne viens vien pauž sašutumu par to, kādus “māksliniekus”, piemēram, Sam Smith, plānots atbalstīt par nodokļu maksātāju naudu.

Lasiet arī: VIDEO | Olena Zelenska «uzmet lūpu» par to, ka vīrs sabučo Lietuvas pirmo lēdiju

Jau no trešdienas, 12.jūlija, uz festivāla norises laiku Lucavsalā ieviesti satiksmes ierobežojumi. No ceturtdienas, 13.jūlija, plkst.17.00 līdz svētdienas, 16.jūlija, plkst.3.00 slēgta transportlīdzekļu satiksme Lucavsalas ielā un Laivu ielas (Lucavsalā) posmā aiz tirdzniecības centra “K Senukai” transportlīdzekļu stāvlaukuma. Tāpat norādītajā laika periodā slēgts ceļš uz mazdārziņu teritoriju pretī tirdzniecības centra “K Senukai” transportlīdzekļu stāvlaukumam.

No trešdienas, 12.jūlija, plkst.9.00 līdz pirmdienas, 17.jūlija, plkst.17.00 slēgta transportlīdzekļu piekļūšana Lucavsalas laivu piestātnei. Minētajā laika periodā arī aizliegta transportlīdzekļu apstāšanās un stāvēšana Lucavsalas publiskajā autostāvvietā.

No ceturtdienas, 13.jūlija, plkst.17.00 līdz svētdienas, 16.jūlija, plkst.3.30 transportlīdzekļu apstāšanos un stāvēšanu liegs Lucavsalas ielas posmā no Mūkusalas ielas satiksmes rotācijas apļa līdz Laivu ielai.

Valsts policija sadarbībā ar Rīgas pašvaldības policiju nepieciešamības gadījumā ierobežos, regulēs vai slēgs transportlīdzekļu satiksmi, izņemot sabiedrisko transportu, pasākuma norises vietā un tai piegulošajās ielās, (t.sk. uz Salu tilta, Mūkusalas ielas satiksmes rotācijas aplī un nobrauktuvēs uz Mūkusalas ielas satiksmes rotācijas apli).

Lasiet arī: FOTO | Rīgas ostā piestās viens no lielākajiem buriniekiem pasaulē

Lucavsalas mazdārziņu nomnieki varēs piekļūt lietošanā esošiem zemesgabaliem ar autotransportu, saņemot caurlaidi Rīgas pilsētas Apkaimju iedzīvotāju centra Klientu apkalpošanas punktā Eduarda Smiļģa ielā 46.

Saistītās tēmas: LucavsalaPositivusRīgas Dome

youtube icon
Abonēt youtube