Publicitātes foto

Trīs gadus pēc plaši apspriestā seriāla “Troņu spēle” fināla, HBO nācis klajā ar ilgi gaidīto seriāla turpinājumu – seriālu “Pūķa nams”. Šo gadu laikā ir bijuši vairāki mēģinājumi turpināt šo stāstu, tomēr “Pūķa nams” ir vienīgais, kas piedzīvojis dienas gaismu. 

Seriāla tapšanā tika ieguldīs miljoniem dolāru, lai radītu izcilu “Troņu spēļu” priekšvēstures stāstu. Nu ir kļuvis zināms, cik izmaksāja šī seriāla tapšana.

Likmes bija ļoti augstas, bet veiksme ir bijusi seriāla veidotāju pusē, jo seriāls kļuva par globālu hitu. Tā pirmajai sezonai ir desmit epizodes un saskaņā ar ASV šovbiznesa žurnālu “Variety”, katras epizodes ražošana izmaksājusi teju 20 miljonus ASV dolāru.

Salīdzināšanai varam atklāt, ka vienas “Troņu spēļu” sezonas filmēšana izmaksāja aptuveni 100 miljonus dolāru, infomē TV3.

Protams, pagājušajā desmitgadē pasaule piedzīvojusi inflāciju, kas ir izraisījusi ražošanas un darbaspēka izmaksu strauju pieaugumu, tomēr HBO spēja saglabāt vienas epizodes izmaksas zem 20 miljoniem dolāru, pateicoties savai pieredzei ražot kvalitatīvus seriālus pēc iespējas efektīvāk. Kā atzīst “Variety”, HBO zina, kā radīt labu seriālu ar zemu budžetu, pat tad, ja tajā ir vairāki tūkstoši datorā radītu lidojošu pūķu.

Lasiet arī: Seriālu Dauntonas abatija  iekļauj Ginesa rekordu grāmatā

Tāpat ir vērts atzīmēt, ka 20 miljoni dolāru ir salīdzinoši zemas izmaksas par epizodi, ja salīdzina, piemēram, ar to, ko “Amazon” samaksāja par savu jaunāko seriālu “The Rings of Power”, kas tapis pēc filmas “Gredzenu pavēlnieks” motīviem. Šī seriāla astoņas epizodes izmaksāja 465 miljonus dolāru, kas ir vairāk kā 58 miljoni par vienu seriāla epizodi.

Saistītās tēmas: Pūķa namsTroņu Spēle

youtube icon
Abonēt youtube