Kaspars Gerhards. Foto: Arno Mikkor (EU2017EE)/Flickr

Jaunā kultūras ministre, bijusī Rīgas Kino muzeja vadītāja Agnese Logina politikā izlēmusi iet, lai cīnītos pret netaisnībām, turklāt viņa ir arī jaunākā ministre nupat apstiprinātajā valdībā, vēsta žurnāls “Privātā Dzīve”.

“Esmu uzaugusi katoļticīgā ģimenē. Kādu dienu bijām aizgājuši uz dievkalpojumu, un Vecrīgā pie baznīcas notika mise. Toreiz vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards divas reizes iebrauca kristiešu pūlī, un kāds pat cieta šajā negadījumā. Turklāt otrajā reizē ministrs pūlī iebrauca, kad bijām metušies ceļos, lai lūgtu Dievu. Pēc šī gadījuma sapratu – vēlos nonākt politikā, lai cīnītos pret netaisnībām,” tā iestāšanos “Progresīvajos” izdevumam atminas Logina.

“Man prieks, ka varu būt valdībā un pārstāvēt paaudzi, kas dzimusi neatkarīgajā Latvijā. Piedzimu pusotru mēnesi pēc 4. maija deklarācijas pieņemšanas, esmu valdībā jaunākā,” žurnālam teic ministre.

Kultūras ministre Agnese Logina ir kultūras politikas eksperte. Nozarē strādājusi kā kino kuratore, veidojot kino programmas dažādos starptautiskos festivālos un muzeju ekspozīcijās. Dažādu publikāciju autore par kino, kultūras un politikas tēmām.

Lasiet arī: Brīžiem nāk pie samaņas – mediji uzzinājuši jaunas detaļas par Kadirova veselības stāvokli

Absolvējusi Latvijas Kultūras akadēmiju, iegūstot humanitāro zinātņu maģistra grādu, un Amsterdamas Universitātes koledžā ieguvusi humanitāro zinātņu bakalaura grādu, informē partija “Progresīvie”.

youtube icon
Abonēt youtube