Foto: Uldis Bardins/Flickr

Gada tumšākais laiks Latvijā ir arī gaismas un brīvības svētku laiks – Latvijas Okupācijas muzejs šogad aicina atzīmēt svētkus kopā un piepildīt tumšo Stūra mājas namu ar gaismu un pieminēt tos, kas reiz ziedoja brīvību Latvijas vārdā. Muzejs aicina ikvienu piedalīties Stūra mājas izgaismošanā, ziedojot lukturīti, kas Valsts svētku nedēļā no 11. līdz 18.novembrim tiks izvietots ēkas logos.

Bijušajā Valsts Drošības komitejas ēkā Brīvības ielā 61, Rīgā jeb tā sauktajā Stūra mājā šobrīd atrodas Latvijas Okupācijas muzeja izstāde “Čekas vēsture Latvijā”, kas stāsta par represijām, ko padomju okupācijas vara īstenoja pret Latvijas iedzīvotājiem 47 gadu garumā.

“Laikā, kad muzeja darbības liktenis Stūra mājā ir neskaidrs, jo nav vēl nav pieņemts valdības lēmums par neatliekamo drošības pasākumu un remontu finansējumu, muzejs ar gaismas akciju vērš uzmanību uz ēkas vēsturisko nozīmi un atgādina par demokrātijas un brīvības trauslumu – tumsas kliedēšanai ir vajadzīgi simtiem gaismas lukturīšu!” informē akcijas rīkotāji.

Tiek pieņemti jebkādi lukturīši, kas darbojas (aicinām ziedot arī vairākus lukturīšus). Lukturītī jābūt derīgai baterijai.

Lasiet arī: Hermanis: Latvijai tuvojas tumši mākoņi. Un Latvija tam vispār nav gatava

Lukturīšus aicina nest uz Stūra māju (Brīvības ielā 61) no 27.oktobra muzeja darba laikā: 10.30-17.30 (Pr-Sv), Brīvības ielā 61, Rīgā.

Seko mums arī Facebook, X, Instagram un Draugiem!

Saistītās tēmas: lukturīšiStūra Māja

youtube icon
Abonēt youtube