Foto: Lars Ursin Lunde/Flickr

Tuvojoties Latvijas vēsturē tik nozīmīgām dienām – 11. un 18.novembrim, ikvienam ir iespēja bez maksas doties interaktīvā audiostāsta pastaigā “Iepazīsti Latvijas neatkarības stāstu”.

“Manuprāt, lai varētu no sirds lepoties ar Latviju, mums ir jāzina svarīgākie notikumi un cilvēki, pateicoties kuriem, mēs varam dzīvot brīvā un stiprā valstī. Ceru, ka šis stāsts palīdzēs gan bērniem, gan pieaugušajiem sajust lepnumu un prieku par mūsu zemi Latviju,” stāsta bērnu grāmatu autore, rakstniece Agnese Vanaga, kura kopā ar vēstures lietpratēju, pieredzējušu skolotāju Vitu Jaunozolu, ir radījušas interaktīvu pastaigu-stāstu maršrutu, lai aizraujošā un izglītojošā veidā iepazīstinātu bērnus un pieaugušos ar svarīgākajiem Latvijas neatkarības iegūšanas un tās atjaunošanas notikumiem.

Skolēniem un ģimenēm ar bērniem ir iespēja uzzināt par to, kas un kā notika, kādi apstākļi palīdzēja, kādi šķēršļi bija jāpārvar, kādi cilvēki bija klāt toreiz un ko viņi darīja ne tikai 18.novembrī, lai mēs ik gadu varētu svinēt Latvijas dzimšanas dienu.

Komponists Kārlis Auzāns ir paspilgtinājis stāstu ar orģinālmūziku un skaņas efektiem, radot sajūtu, ka stāsta klausītājs atrodas stāsta epicentrā un notikumi tam notiek visapkārt.

Neatkarības stāstu ierunāja TV personība un pasākumu vadītājs Renārs Zeltiņš, kurš iejuties kareivja Viļa lomā un gan sasmīdinās, gan saraudinās stāsta klausītājus.

Audiostāsta pastaiga ir aptuveni stundu gara un ir pieejama bez maksas aplikācijā “Qwixi” (pieejama gan “App Store”, gan “Google Play”). Pastaiga plānota tā, lai klausītāju izvestu pa nozīmīgākajām vietām, kuras ir bijušas svarīgas Latvijas vēsturē un saistītas ar neatkarības iegūšanu.

Audiopastaigā var doties jebkurā sev ērtā laikā. Pastaigas sākums ir pie skulptūras “Lielais Kristaps”, tālāk tā turpinās gar Rīgas pili, Latvijas banku, Neatkarības laukumu, Latvijas Nacionālo teātri, Kārļa Ulmaņa pieminekli, Rūdolfa Blaumaņa pieminekli un caur Bastejkalnu pastaiga noslēdzas pie Brīvības pieminekļa.

Lasiet arī: VIDEO | Magone īsto mīlestību nolēmusi meklēt iepazīšanās lietotnē Tinder

Seko mums arī Facebook, X, Instagram un Draugiem!

youtube icon
Abonēt youtube