Foto: Pexels

Valdība otrdien, 14. novembrī, atbalstīja Satiksmes ministrijas (SM) sagatavotos noteikumus par transportlīdzekļa vadīšanu apreibinošu vielu ietekmē sodītas personas uzvedības korekcijas programmas ieviešanu.

Noteikumi paredz ieviest jaunu pakalpojumu, kas nodrošinās transportlīdzekļu vadītājiem, kuri sodīti par transportlīdzekļa vadīšanu apreibinošo vielu ietekmē un kuriem pirmstermiņa veselības pārbaudē nav tikusi konstatēta kaitīgo vielu atkarība, apmeklēt uzvedības korekcijas kursus, informē Satiksmes ministrija.

Iespēja atgūt transportlīdzekļa vadīšanas tiesības būs tikai tad, ja transportlīdzekļa vadītājs ir piedalījies uzvedības korekcijas programmas grupu nodarbībās. Informācija par apmeklētajiem kursiem tiks ievadīta transportlīdzekļu un to vadītāju valsts reģistrā.

Šādu kursu apmeklējums tiks noteikts kā obligāts. Tie būs jāapmaksā no personīgajiem līdzekļiem, un maksas apmēru atkarībā no pieprasījuma pēc nodarbībām noteiks pakalpojuma sniedzējs.

Lasiet arī: Dziedātājs Rutulis atsakās pie apģērba piespraust sarkanbaltsarkano lentīti

Pieņemtajos noteikumos atrunāta arī korekcijas programmas organizēšanas un norises kārtība, saturs un ilgums. Tāpat noteikti uzvedības korekcijas programmas īstenotāju atlases principi un kritēriji, kādiem jāatbilst kursu nodrošinātājiem.

Seko mums arī Facebook, X, Instagram un Draugiem!

Saistītās tēmas: Dzērājšoferiuzvedības korekcijas kursi

youtube icon
Abonēt youtube