Anna Jansone. Foto: X @Džuris

Pazudušās Annas Jansones dzīvesbiedrs Juris Evertovskis sociālajā tīklā “X” (iepriekš “Twitter”) publiskojis jaunas savas sievas fotogrāfijas, kas fotografētas no 2021. līdz 2023. gadam.

Tāpat viņš publicējis karti, kurā atzīmētas vietas, kurās pazudusī Anna Jansone jau meklēta, piebilstot, ka Anna varētu būt bijusi aptuveni trīs vai vairāk reižu pastaigās pa Ķemeru tīreļa tūristu laipām, bet tajā meža pusē, kur atrasts auto, nekad, cik zināms. Taču, pēc dzīvesbiedra sacītā, “viņa orientējās tīri labi mežos”.

Juris Evertovskis  vietnē “X” raksta, ka “ar katru pārmeklēto kvadrātmetru ir mazliet skaidrs, ka viņa aizgāja mazliet tālāk. Manās acīs tā ir cerība. Jo tālāk viņa izrādas nogājusi, jo vairāk ceļas posteriorā varbūtība, ka gājusi dzīvot nevis nomirt.”

Saistībā ar bezvēsts prombūtnē esošās 1989. gadā dzimušās Annas Jansones pazušanu, Valsts policija aicina iedzīvotājus, kuri dodas uz meža masīvu Jelgavas novadā, Valgundes pagastā, Lielā Ķemeru tīreļa purva apkaimē (pie šosejas P101, starp Liepājas šoseju un Ventspils šoseju), pievērst uzmanību, vai šajā vietā neatrodas viena litra tilpuma antifrīza pudeles baltā krāsā!

Noskaidrots, ka pirms pazušanas Anna Jansone šādu pudeli iegādājusies un, iespējams, tā bijusi viņai līdzi, informē Valsts policija.

Gadījumā, ja šādas pudeles minētajā apvidū tiek manītas, Valsts policija aicina zvanīt pa tālruņa numuru 67086785 vai 110, un sūtīt fotogrāfijas ar koordinātēm uz e-pastu: meklesana@riga.vp.gov.lv.

Valsts policija ar dienestiem turpina bezvēsts prombūtnē esošās Annas Jansones meklēšanas pasākumus – 10. novembrī Jelgavas novadā, Valgundes pagastā, Ķemeru tīrelī Valsts policijas amatpersonas sadarbībā ar Valsts robežsardzes darbiniekiem veica meklēšanas pasākumus, izmantojot helikopteru.

Tāpat Valsts policija aicina atsaukties iedzīvotājus, kuriem ir videoreģistratori automašīnās, un kuri šā gada 1. novembrī laika posmā no plkst. 11.00 līdz 17.00 brauca pa autoceļu P101, starp Liepājas šoseju (A9), apdzīvotu vieta Kaļķis, un Ventspils šoseju (A10), apdzīvotu vietu Kūdra!

Lasiet arī: Meža kapos cer pārvietot Viļa Lāča pieminekli un rakstnieka mirstīgās atliekas

Arī  5. novembrī turpinājās plaši Jansones meklēšanas pasākumi, kuros tika iesaistīti gan Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes likumsargi ar kolēģiem no VP Zemgales reģiona pārvaldes, gan Zemessardzes 52. kaujas atbalsta bataljons, sabiedriskā organizācija ”Bezvēsts.lv” un pazudušās sievietes paziņas.  6. novembrī piesaistīti ūdenslīdēji un droni, lai pārmeklētu teritorijas Jelgavas novadā, Valgundes pagastā.

Valsts policija vērš uzmanību, ka šobrīd ir svarīgi atrast pazudušo sievieti, kā arī turpinās izmeklēšana kriminālprocesā. Savukārt par katru izmeklēšanas detaļu aktīvā izmeklēšanas stadijā šobrīd publiski komentēt nav iespējams, norāda policijā.

Anna Jansone šī gada 1. novembrī plkst. 09.00 izgāja no savas dzīves vietas Rīgā, Pētersalas ielā. Policisti noskaidroja, ka 1. novembra rītā ap pulksten 9.20 sieviete ar bērnu pametusi savu dzīvesvietu ar nomas automašīnu. 2. novembrī, turpinot meklēšanas pasākumus, ap pulksten 11.00 meža masīvā Jelgavas novada Valgundes pagastā Valsts policijas darbinieki atrada minēto nomas automašīnu “Toyota Corolla”, kuras salonā diemžēl atradās miris minētais zīdainis. Saistībā ar zīdaiņa nāvi ir uzsākts kriminālprocess, un turpinās sievietes meklēšana.

Lasiet arī: Spēcīgu personību laiks – Taro horoskops 2024. gadam

Pazīmes: sieviete bija ģērbusies pelēkā pusmētelī, melnas krāsas džinsa biksēs, melnas krāsas zābakos.

Seko mums arī Facebook, X, Instagram un Draugiem!

youtube icon
Abonēt youtube