Gunārs Ķirsons un Oļegs Baskins. Foto: Facebook @Latvian JUDO Federation

Oktobra beigās uz Apvienoto Arābu Emirātu galvaspilsētu Abū Dabī devās Latvijas džudisti, lai piedalītos pasaules čempionātā veterāniem. Viņu vidū bija arī ēdināšanas uzņēmuma LIDO līdzīpašnieks Gunārs Ķirsons, vēsta žurnāls “Kas Jauns”.

Ķirsons ir ne tikai trīskārtējs Latvijas čempions sambo, bet savulaik arī ieguvis melno jostu džudo. Kā pats ne reizi vien izteicies, tad bijis pasaules līmeņa sportists, bet emocijas nav ļāvušas sasniegt augstus rezultātus – pirms sacensībām viņš pārlieku nervozējis un bija “sadedzis” bez cīņas.

Tāpēc Ķirsons sportista karjeru pameta, taču, kļūstot par uzņēmēju, par džudo neaizmirsa – pirms 17 gadiem viņš nodibināja džudo klubu “Lido”, vēlāk tika ievēlēts arī par Latvijas Džudo federācijas valdes priekšsēdētāju, vēsta izdevums.

Pasaules čempionātā džudo veterāniem Abū Dabī, kurp devās arī 72 gadus vecais Ķirsons, piedalījās teju 1000 džudistu no 63 pasaules valstīm. Diemžēl svara kategorijā līdz 73 kilogramiem Ķirsons jau pirmajā cīņā zaudēja Francijas veterānam Hubertam Botaci, kurš vēlāk kļuva par bronzas medaļnieku, raksta žurnāls.

Turklāt Ķirsonam nepaveicās ar izlozi, jo viņš trāpījās tajā “zarā”, kurā zaudētājiem bija liegta iespēja pacīnīties gandarījuma cīņās. Līdz ar to Ķirsonam dalība pasaules čempionātā visai ātri beidzās. Taču Latvijas delegācija tik un tā mājās atgriezās ar medaļu, jo Jekaterina Krauze svara kategorijā līdz 63 kilogramiem izcīnīja zelta medaļu, savukārt Sandra Barbaka ierindojās ceturtajā vietā, vēsta “Kas Jauns”.

Lasiet arī: Izplatās jaunas baumas par Kremļa saimnieka mirstīgo atlieku turpmāko likteni

Seko mums arī Facebook, X, Instagram un Draugiem!

Saistītās tēmas: DžudoGunārs ĶirsonsLido

youtube icon
Abonēt youtube