Foto: Andreas Rammelt/Flickr

“LIDO” ir ieviesti būtiski jauninājumi klientu apkalpošanā – turpmāk savākt traukus palīdzēs roboti ar integrētām mākslīgā intelekta tehnoloģijām. “LIDO” ir pirmais ēdināšanas nozares uzņēmums Latvijā, kas izmantos šāda veida inovāciju.

Ar jauno tehnoloģiju palīdzību plānots atvieglot darbinieku ikdienu, paaugstināt veiktspēju, kā arī uzlabot klientu apkalpošanas rādītājus, informē uzņēmums.

Roboti ir vidēja izmēra ierīces ar iebūvētiem plauktiem paplātēm. Pateicoties autonomajai pārvietošanās funkcijai, navigācijas iestatījumiem un inteliģentajai spējai izvairīties no šķēršļiem, roboti pārvietojas pa zāli, aicinot novietot uz tā plauktiem paplātes ar netīrajiem traukiem. Iestatījumi ļauj atpazīt dažādas situācijas un darbības, un likt robotam reaģēt ar atbilstošu balss vadību, nodrošinot interaktīvu komunikāciju ar klientiem.

Iespējams, nākotnē veicamo darbību daudzums tiks paplašināts, jo ierīču funkcionalitāte ietver arī ēdiena piegādi, sveicināšanu, balss mijiedarbību un vairāku robotu sadarbību.

“Esam nemitīgos meklējumos, kā pārsteigt mūsu klientus un uzlabot apkalpošanas kvalitāti. Šie roboti ir lielisks rīks, kā padarīt klientu pieredzi restorāna apmeklējuma laikā vēl patīkamāku, vienlaicīgi mazinot personāla fizisko slodzi, jo paplāšu nēsāšana ar traukiem prasa ievērojamu piepūli. Tagad tās var novietot uz robotiem, kas paātrinās apkalpošanu un atvieglos darbinieku ikdienu. Priecājamies, ka robotizēti palīgi padarīs mūsu restorānus vēl mūsdienīgākus un interesantākus apmeklētājiem,” stāsta AS “LIDO” valdes priekšsēdētāja Rita Auziņa.

Šādas tehnoloģijas ieviešana prasīja turpat gadu. Šobrīd roboti palīdz klientu apkalpošanā “LIDO” restorānos tirdzniecības centros “Akropole Alfa” un “Spice”. Ar laiku šādu vai līdzīgu tehnoloģiju ieviešana paredzēta visā “LIDO” restorānu tīklā.

Lasiet arī; Skaistumkopšanas un labsajūtas horoskops 2024. gadam

Lasiet arī: Kļuvis zināms, kā Emilija Bērziņa iztērējusi balvā iegūtos 10 000 eiro

Lasiet arī: Ko atklāj tava likteņa matrica – horoskops 2024. gadam

Lasiet arī: VIDEO | Latviešu mūziķu radīta dziesma par kaķīti saviļņo Eiropu

Lasiet arī: Plīvurā un līgavas kleitā – Samanta Tīna publisko kāzu foto

Seko mums arī Facebook, X, Instagram un Draugiem!

Saistītās tēmas: LidoRoboti

youtube icon
Abonēt youtube